Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model

vertaling en bewerking voor de Nederlandse praktijk

Prijs € 32,50

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

F. Verberk, M. de Kuiper

Paperback | Juli 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

"“In de laatste jaren is de belangstelling voor het Neuman Systems Model enorm toegenomen en daarmee ook de kennis over het model en de implementatie ervan.” Deze woorden van de auteurs, afkomstig uit de uitgave van 2002, hebben de afgelopen jaren niet aan betekenis verloren, integendeel zelfs. Vandaar deze herziening.De 4e druk van 'Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model' maakt het model van Neuman als vanouds toegankelijk en bruikbaar voor de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige; waar nodig is de inhoud geactualiseerd en/of verbeterd. De vertrouwde opbouw van theorie naar praktijk is – uiteraard – gebleven, maar nadrukkelijker nog dan voorheen is er aandacht voor de implementatie. In een nieuw hoofdstuk (hoofdstuk 12) wordt de invoering van het Neuman Systems Model in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg beschreven. Daarbij wordt ruimschoots aandacht besteed aan de organisatorische en inhoudelijke consequenties van deze stap. Innoveren is en blijft immers leren, ook van de ­praktijkervaringen van anderen.Frans Verberk is verpleegkundige en oprichter van de Neuman Support Group, tegenwoordig bekend onder de naam International Neuman Systems Model Association (INSMA). Marlou de Kuiper – benoemd als trustee – werkt als product-manager Master- en Voortgezette opleidingen en als adviseur voor de implementatie van het model. Beide auteurs zijn in het bezit van de Master of Nursing Degree, behaald aan de Universiteit van Cardiff, Wales."

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
F. Verberk, M. de Kuiper
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023242420
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228

Beschrijving

"“In de laatste jaren is de belangstelling voor het Neuman Systems Model enorm toegenomen en daarmee ook de kennis over het model en de implementatie ervan.” Deze woorden van de auteurs, afkomstig uit de uitgave van 2002, hebben de afgelopen jaren niet aan betekenis verloren, integendeel zelfs. Vandaar deze herziening.

De 4e druk van 'Verpleegkunde volgens het Neuman Systems Model' maakt het model van Neuman als vanouds toegankelijk en bruikbaar voor de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige; waar nodig is de inhoud geactualiseerd en/of verbeterd. De vertrouwde opbouw van theorie naar praktijk is – uiteraard – gebleven, maar nadrukkelijker nog dan voorheen is er aandacht voor de implementatie. In een nieuw hoofdstuk (hoofdstuk 12) wordt de invoering van het Neuman Systems Model in een instelling voor geestelijke gezondheidszorg beschreven. Daarbij wordt ruimschoots aandacht besteed aan de organisatorische en inhoudelijke consequenties van deze stap. Innoveren is en blijft immers leren, ook van de ­praktijkervaringen van anderen.

Frans Verberk is verpleegkundige en oprichter van de Neuman Support Group, tegenwoordig bekend onder de naam International Neuman Systems Model Association (INSMA).
Marlou de Kuiper – benoemd als trustee – werkt als product-manager Master- en Voortgezette opleidingen en als adviseur voor de implementatie van het model.
Beide auteurs zijn in het bezit van de Master of Nursing Degree, behaald aan de Universiteit van Cardiff, Wales."

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
F. Verberk, M. de Kuiper
Uitgever
Gorcum b.v., Koninklijke Van
ISBN
9789023242420
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
228