Peru

Prijs € 19,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

M. Kusters

Paperback | Juni 2005 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een bevolking die deels afstamt van de oude beschaving van de Inca's en deels van de Spaanse veroveraars uit de zestiende eeuw; landschappen die variƫren van een woestijnachtige kuststrook tot de hoge toppen van het Andesgebergte en de uitgestrekte regenwouden; een geschiedenis die laveert tussen extremen van rechtse dictaturen en van indiaanse opstanden en linkse politieke experimenten. Kortom een land dat intrigeert vanwege wonderbaarlijke archeologische vondsten en inheemse mystiek, maar ook een land dat nog zichtbaar de sporen draagt van geweld, van drugshandel en van armoede en corruptie. Marja Kusters verkende zelfs de meest afgelegen oorden. Haar fascinatie voor inheemse culturen en voor onherbergzame natuurlandschappen dreef haar vele malen het binnenland in. De moeilijke begaanbaarheid van de wegen leidde soms tot tochten te paard door de Andes en in gammele kleine bootjes over stroomversnellingen in het Amazonegebied. Deze gids biedt informatie over de achtergronden van Peru en over wat het land de vakantiereiziger te bieden heeft. Voor individuele reizigers bevat dit boek uitgebreide praktische informatie over accommodatie, transport en excursies.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Kusters
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025734923
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
295

Beschrijving

Een bevolking die deels afstamt van de oude beschaving van de Inca's en deels van de Spaanse veroveraars uit de zestiende eeuw; landschappen die variƫren van een woestijnachtige kuststrook tot de hoge toppen van het Andesgebergte en de uitgestrekte regenwouden; een geschiedenis die laveert tussen extremen van rechtse dictaturen en van indiaanse opstanden en linkse politieke experimenten. Kortom een land dat intrigeert vanwege wonderbaarlijke archeologische vondsten en inheemse mystiek, maar ook een land dat nog zichtbaar de sporen draagt van geweld, van drugshandel en van armoede en corruptie.

Marja Kusters verkende zelfs de meest afgelegen oorden. Haar fascinatie voor inheemse culturen en voor onherbergzame natuurlandschappen dreef haar vele malen het binnenland in. De moeilijke begaanbaarheid van de wegen leidde soms tot tochten te paard door de Andes en in gammele kleine bootjes over stroomversnellingen in het Amazonegebied.

Deze gids biedt informatie over de achtergronden van Peru en over wat het land de vakantiereiziger te bieden heeft. Voor individuele reizigers bevat dit boek uitgebreide praktische informatie over accommodatie, transport en excursies.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Kusters
Uitgever
Gottmer Uitgevers Groep bv
ISBN
9789025734923
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2005
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
295