Leven met wijsheid en compassie

Een bron van duurzaam geluk

Prijs € 21,99

Tijdelijk niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

David Dewulf

Paperback | December 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We kunnen er niet omheen: ons mentale welzijn staat meer dan ooit onder druk. Stress, burn-out, eenzaamheid en depressie pieken als nooit tevoren, terwijl er juist nu meer dan ooit aandacht is voor welzijn en geluk. Waar loopt het dan fout? De focus ligt te veel op het geluk van het individu, zo stelt David Dewulf, en dit leidt net tot een fundamentele eenzaamheid. Vanuit zijn jarenlange ervaring met mindfulness en compassie toont hij dat er een andere weg is naar meer duurzaam geluk en een mooiere samenleving. Het vraagt om op een andere manier te kijken naar de onvermijdelijke uitdagingen op ons pad. Nieuwe inzichten en eeuwenoude boeddhistische wijsheden uit Dzogchen, de vier nobele waarheden en het achtvoudige pad, bieden hiervoor een krachtige bron van inspiratie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
David Dewulf
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401480239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288

Beschrijving

We kunnen er niet omheen: ons mentale welzijn staat meer dan ooit onder druk. Stress, burn-out, eenzaamheid en depressie pieken als nooit tevoren, terwijl er juist nu meer dan ooit aandacht is voor welzijn en geluk. Waar loopt het dan fout?

De focus ligt te veel op het geluk van het individu, zo stelt David Dewulf, en dit leidt net tot een fundamentele eenzaamheid. Vanuit zijn jarenlange ervaring met mindfulness en compassie toont hij dat er een andere weg is naar meer duurzaam geluk en een mooiere samenleving. Het vraagt om op een andere manier te kijken naar de onvermijdelijke uitdagingen op ons pad. Nieuwe inzichten en eeuwenoude boeddhistische wijsheden uit Dzogchen, de vier nobele waarheden en het achtvoudige pad, bieden hiervoor een krachtige bron van inspiratie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
David Dewulf
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401480239
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2021
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
288