De toekomst is meertalig (e-Book)

Brussel als blauwdruk

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Sven Gatz

EPUB met digitaal watermerk | Februari 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Brussels minister voor de Promotie van Meertaligheid, Sven Gatz, breekt een lans voor meer talenkennis. Hij legt uit waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land en hoe we die kunnen bewerkstelligen. Met Brussel als laboratorium. In Brussel worden meer dan honderd verschillende talen gesproken, door Brusselaars van honderdtachtig verschillende nationaliteiten. Dat maakt van onze hoofdstad een van de meest diverse steden ter wereld. Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen. Welvaart, tolerantie, en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar ook echt begrijpen. Minister Sven Gatz, een echte Brusselse ket, kreeg daarom als eerste in Europa de bevoegdheid om meertaligheid te promoten. Hij beschrijft hoe het tweetalige, door het Frans gedomineerde Brussel het kloppende hart van Europa werd, de opkomst van het Engels onderging en uitgroeide tot de wereldstad van vandaag. Zoals tal van Europese grootsteden dat voor hun land zijn, is Brussel een voorafspiegeling van het Belgiƫ van morgen. En meertaligheid zal daarin een grote troef zijn.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sven Gatz
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401483575
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2022
Bestandsgrootte
1232585 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Brussels minister voor de Promotie van Meertaligheid, Sven Gatz, breekt een lans voor meer talenkennis. Hij legt uit waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land en hoe we die kunnen bewerkstelligen. Met Brussel als laboratorium.

In Brussel worden meer dan honderd verschillende talen gesproken, door Brusselaars van honderdtachtig verschillende nationaliteiten. Dat maakt van onze hoofdstad een van de meest diverse steden ter wereld.

Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen. Welvaart, tolerantie, en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar ook echt begrijpen. Minister Sven Gatz, een echte Brusselse ket, kreeg daarom als eerste in Europa de bevoegdheid om meertaligheid te promoten.

Hij beschrijft hoe het tweetalige, door het Frans gedomineerde Brussel het kloppende hart van Europa werd, de opkomst van het Engels onderging en uitgroeide tot de wereldstad van vandaag. Zoals tal van Europese grootsteden dat voor hun land zijn, is Brussel een voorafspiegeling van het Belgiƫ van morgen. En meertaligheid zal daarin een grote troef zijn.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sven Gatz
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401483575
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Februari 2022
Bestandsgrootte
1232585 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192