De toekomst is meertalig

Brussel als blauwdruk

Prijs € 19,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Sven Gatz

Paperback | Februari 2022 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In Brussel worden meer dan 100 verschillende talen gesproken, door Brusselaars van 180 verschillende nationaliteiten. Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen. Sociale cohesie, tolerantie en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar verstaan. Minister Sven Gatz, een echte Brusselse ket, kreeg daarom als eerste de bevoegdheid om meertaligheid te promoten. In dit boek beschrijft hij hoe het tweetalige, door het Frans gedomineerde Brussel de hoofdstad van Europa werd, de opkomst van het Engels onderging en uitgroeide tot de wereldstad van vandaag. Hij legt uit waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land, en hoe we die kunnen bewerkstelligen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Sven Gatz
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401483568
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160

Beschrijving

In Brussel worden meer dan 100 verschillende talen gesproken, door Brusselaars van 180 verschillende nationaliteiten. Maar taaldiversiteit en meertaligheid zijn geen synoniemen.

Sociale cohesie, tolerantie en een gedeeld burgerschap kunnen enkel bestaan daar waar mensen elkaar verstaan. Minister Sven Gatz, een echte Brusselse ket, kreeg daarom als eerste de bevoegdheid om meertaligheid te promoten.

In dit boek beschrijft hij hoe het tweetalige, door het Frans gedomineerde Brussel de hoofdstad van Europa werd, de opkomst van het Engels onderging en uitgroeide tot de wereldstad van vandaag. Hij legt uit waarom meertaligheid cruciaal is voor de toekomst van ons land, en hoe we die kunnen bewerkstelligen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Sven Gatz
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401483568
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2022
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
160