De brain drain

Prijs € 18,24

Uitverkocht

Ruud Offermans

Paperback | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Doodstil valt het licht door de glas-in-lood ramen van het huis aan de Nieuwe Gracht naar binnen. Er klinkt een stemvork, de tonen worden gegeven en een volle vierklank ontstaat. Enkele weken eerder kwam ik aan bij het conservatorium. Ik was hier nog nooit geweest, maar wist als vanzelf de weg. Ik zou auditie doen voor een vocaal ensemble geheten Encore; een 'triple kwartet', bestaande uit drie sopranen, drie alten, drie tenoren en drie bassen.Bij de tenoren was er nog één plaats vacant. Encore ging een repertoire van drie verschillende missen en de O-antifonen van Herman Strategier instuderen. De missen waren Messe in F-dur van Joseph Friedrich Hummel (1841-1919), de Missa Brevis van Ton de Leeuw, 4-vocum inæqualium, Missa Brevis in d, KV 65 van Wolfgang Amadeus Mozart en de 'Mis voor dubbelkoor' (1922) van Frank Martin. Het was het hoogtepunt in mijn leven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ruud Offermans
Uitgever
Limburger.nl/mijnboek
ISBN
9789461938497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125

Beschrijving

Doodstil valt het licht door de glas-in-lood ramen van het huis aan de Nieuwe Gracht naar binnen. Er klinkt een stemvork, de tonen worden gegeven en een volle vierklank ontstaat.
Enkele weken eerder kwam ik aan bij het conservatorium. Ik was hier nog nooit geweest, maar wist als vanzelf de weg. Ik zou auditie doen voor een vocaal ensemble geheten Encore; een 'triple kwartet', bestaande uit drie sopranen, drie alten, drie tenoren en drie bassen.Bij de tenoren was er nog één plaats vacant.

Encore ging een repertoire van drie verschillende missen en de O-antifonen van Herman Strategier instuderen. De missen waren Messe in F-dur van Joseph Friedrich Hummel (1841-1919), de Missa Brevis van Ton de Leeuw, 4-vocum inæqualium, Missa Brevis in d, KV 65 van Wolfgang Amadeus Mozart en de 'Mis voor dubbelkoor' (1922) van Frank Martin.
Het was het hoogtepunt in mijn leven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ruud Offermans
Uitgever
Limburger.nl/mijnboek
ISBN
9789461938497
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
125