Zitten is het nieuwe roken

waarom staan zo veel beter is

Prijs € 15,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Katja de Bruin

Hardback | November 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Iedere dag zijn we met onze gezondheid bezig. We letten op wat we eten, we sporten met enige regelmaat en houden de balans tussen werk en privé in de gaten. Is er een nieuw dieet, dan willen we dat best proberen.Eén ding in ons leefpatroon hebben we nog niet aangepast: we zitten veel te vaak en veel te lang. In de auto of het openbaar vervoer op weg naar het werk, achter het beeldscherm, tijdens de lunch en bij iedere vergadering. In Zitten is het nieuwe roken laat Katja de Bruin zien waarom staan zoveel beter is voor de gezondheid. Ze gaat in op de fysieke en de psychische kanten, maar ook op de sociale context; zoals de zitterreur, die voorschrijft dat je altijd en overal meteen moet gaan zitten omdat staan zo ongezellig is. Katja de Bruin, redacteur van de VPRO-gids, veranderde haar zittende bestaan zoveel mogelijk in een staand leven. Aan het aanrecht de krant lezen, lopend de kinderen overhoren en aan een sta-bureau haar werkzaamheden voor de VPRO-gids verrichten.Ze schreef eerder Varkensliefde (2009) en Ik moest dit even kwijt, Vijftien jaar brieven aan Achterwerk (2007).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Katja de Bruin
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044536942
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Iedere dag zijn we met onze gezondheid bezig. We letten op wat we eten, we sporten met enige regelmaat en houden de balans tussen werk en privé in de gaten. Is er een nieuw dieet, dan willen we dat best proberen.
Eén ding in ons leefpatroon hebben we nog niet aangepast: we zitten veel te vaak en veel te lang. In de auto of het openbaar vervoer op weg naar het werk, achter het beeldscherm, tijdens de lunch en bij iedere vergadering.

In Zitten is het nieuwe roken laat Katja de Bruin zien waarom staan zoveel beter is voor de gezondheid. Ze gaat in op de fysieke en de psychische kanten, maar ook op de sociale context; zoals de zitterreur, die voorschrijft dat je altijd en overal meteen moet gaan zitten omdat staan zo ongezellig is.

Katja de Bruin, redacteur van de VPRO-gids, veranderde haar zittende bestaan zoveel mogelijk in een staand leven. Aan het aanrecht de krant lezen, lopend de kinderen overhoren en aan een sta-bureau haar werkzaamheden voor de VPRO-gids verrichten.
Ze schreef eerder Varkensliefde (2009) en Ik moest dit even kwijt, Vijftien jaar brieven aan Achterwerk (2007).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Katja de Bruin
Uitgever
De Geus
ISBN
9789044536942
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig