Zacht als Staal (e-Book)

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Richard de Nooy

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een moeder reist van het Zuid-Afrikaanse platteland naar Amsterdam om het lichaam van haar zoon op te halen. Gedreven door plichtsbesef en schuldgevoel onderneemt ze een bizarre zoektocht door een voor haar onbekende wereld om haar zoons leven en dood te reconstrueren. Bijgestaan door een cokedealende rasta weet ze een bonte stoet vrienden en bekenden te achterhalen knipnichten, koffie-moffies, hoerenjongens, rampenjagers. Maar lang niet iedereen draagt haar een warm hart toe en sommigen willen bepaalde feiten liever verborgen houden in de achterkamertjes van het nachtleven. Tijdens haar zoektocht begint Alma te beseffen hoezeer zij zelf heeft bijgedragen aan de ondergang van haar zoon. Zacht als Staal is de ontroerende en bij vlagen hilarische opvolger van Richard de Nooys debuutroman Zes beetwonden en een tetanusprik (2008), die eerst in het Engels verscheen en in Zuid-Afrika werd bekroond met het Best First Book Award van de Universiteit van Johannesburg.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Richard de Nooy
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038893556
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2010
Bestandsgrootte
696566 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Een moeder reist van het Zuid-Afrikaanse platteland naar Amsterdam om het lichaam van haar zoon op te halen. Gedreven door plichtsbesef en schuldgevoel onderneemt ze een bizarre zoektocht door een voor haar onbekende wereld om haar zoons leven en dood te reconstrueren.

Bijgestaan door een cokedealende rasta weet ze een bonte stoet vrienden en bekenden te achterhalen knipnichten, koffie-moffies, hoerenjongens, rampenjagers. Maar lang niet iedereen draagt haar een warm hart toe en sommigen willen bepaalde feiten liever verborgen houden in de achterkamertjes van het nachtleven. Tijdens haar zoektocht begint Alma te beseffen hoezeer zij zelf heeft bijgedragen aan de ondergang van haar zoon.

Zacht als Staal is de ontroerende en bij vlagen hilarische opvolger van Richard de Nooys debuutroman Zes beetwonden en een tetanusprik (2008), die eerst in het Engels verscheen en in Zuid-Afrika werd bekroond met het Best First Book Award van de Universiteit van Johannesburg.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Richard de Nooy
Uitgever
Nijgh & Van Ditmar
ISBN
9789038893556
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2010
Bestandsgrootte
696566 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig