Wolgakinderen (e-Book)

Prijs € 14,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Guzel Jachina

EPUB met digitaal watermerk | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Jakob Bach leidt een eenvoudig leven als dorpsonderwijzer in het dorp Gnadenthal, een afgesloten samenleving van Duitse kolonisten in de weidse steppe langs de Wolga. Zijn leven verandert wanneer hem gevraagd wordt Klara, een boerendochter aan de andere oever, Duits te leren en hij op slag verliefd op haar wordt. Hun liefde kan echter niet ontsnappen aan de revolutie en de burgeroorlog: plunderende bandieten verkrachten Klara. Wanneer zij de geboorte van haar dochter niet overleeft, verliest Bach voorgoed zijn spraakvermogen. Hoe kan hij, stom en helemaal alleen, het pasgeboren kind tegen de buitenwereld beschermen? Tegen de achtergrond van de Russische geschiedenis, met de hongersnood van 1933, de Stalin-terreur en de deportatie van de Wolga-Duitsers in 1940, creëert Guzel Jachina een bijzondere wereld vol levensechte mensen en onverwachte ontwikkelingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Guzel Jachina
Uitgever
Querido
ISBN
9789021416137
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
2284771 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
388

Beschrijving

Jakob Bach leidt een eenvoudig leven als dorpsonderwijzer in het dorp Gnadenthal, een afgesloten samenleving van Duitse kolonisten in de weidse steppe langs de Wolga. Zijn leven verandert wanneer hem gevraagd wordt Klara, een boerendochter aan de andere oever, Duits te leren en hij op slag verliefd op haar wordt. Hun liefde kan echter niet ontsnappen aan de revolutie en de burgeroorlog: plunderende bandieten verkrachten Klara. Wanneer zij de geboorte van haar dochter niet overleeft, verliest Bach voorgoed zijn spraakvermogen. Hoe kan hij, stom en helemaal alleen, het pasgeboren kind tegen de buitenwereld beschermen?
Tegen de achtergrond van de Russische geschiedenis, met de hongersnood van 1933, de Stalin-terreur en de deportatie van de Wolga-Duitsers in 1940, creëert Guzel Jachina een bijzondere wereld vol levensechte mensen en onverwachte ontwikkelingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Guzel Jachina
Uitgever
Querido
ISBN
9789021416137
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
2284771 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
388