Wereldorde (e-Book)

Prijs € 11,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Henry Kissinger

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Provocerend en uitgesproken In Wereldorde neemt Kissinger ons mee op een wereldreis langs de historische opvattingen over de ordening van de wereld. Hoe uiteenlopend deze opvattingen ook zijn, iedere beschaving zag zichzelf als het middelpunt van de wereld en beschouwde de eigen normen en waarden als universele standaard. In onze tijd speelt de internationale politiek zich af op wereldniveau. Tegenstrijdige historische opvattingen over de hoe de wereld in elkaar zit, of zou moeten zitten, komen met elkaar in aanraking. Maar de belangrijke spelers zijn onbekend met elkaars spelregels en een gemeenschappelijk doel is er niet.  Wereldorde is een uniek boek waarin Kissinger laat zien hoe oude opvattingen terug te vinden zijn in hedendaagse conflictsituaties en hoe we - mogelijk - tot een vreedzame oplossing kunnen komen.  Henry Alfred Kissinger werd geboren in Fürth (Duitsland) in 1923. Zijn familie verhuisde in 1938 naar New York, op de vlucht voor het naziregime. Als politicus en diplomaat is hij overal op de wereld geweest, stond presidenten met raad en daad terzijde en was nauw betrokken bij de grote politieke gebeurtenissen van onze tijd. Hij schreef vele boeken waaronder zijn memoires (Classic Memoirs), uitgegeven in drie boeken (2011-2012). In 1973 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Henry Kissinger
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000341405
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2015
Bestandsgrootte
1018105 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
388

Beschrijving

Provocerend en uitgesproken

In Wereldorde neemt Kissinger ons mee op een wereldreis langs de historische opvattingen over de ordening van de wereld. Hoe uiteenlopend deze opvattingen ook zijn, iedere beschaving zag zichzelf als het middelpunt van de wereld en beschouwde de eigen normen en waarden als universele standaard.

In onze tijd speelt de internationale politiek zich af op wereldniveau. Tegenstrijdige historische opvattingen over de hoe de wereld in elkaar zit, of zou moeten zitten, komen met elkaar in aanraking. Maar de belangrijke spelers zijn onbekend met elkaars spelregels en een gemeenschappelijk doel is er niet. 

Wereldorde is een uniek boek waarin Kissinger laat zien hoe oude opvattingen terug te vinden zijn in hedendaagse conflictsituaties en hoe we - mogelijk - tot een vreedzame oplossing kunnen komen. 

Henry Alfred Kissinger werd geboren in Fürth (Duitsland) in 1923. Zijn familie verhuisde in 1938 naar New York, op de vlucht voor het naziregime. Als politicus en diplomaat is hij overal op de wereld geweest, stond presidenten met raad en daad terzijde en was nauw betrokken bij de grote politieke gebeurtenissen van onze tijd. Hij schreef vele boeken waaronder zijn memoires (Classic Memoirs), uitgegeven in drie boeken (2011-2012). In 1973 werd hem de Nobelprijs voor de Vrede toegekend.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Henry Kissinger
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000341405
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2015
Bestandsgrootte
1018105 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
388