Wat is bewustzijn nou eigenlijk? (e-Book)

Een prikkelende zoektocht van neurobiologie tot parapsychologie

Prijs € 12,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Jacob Jolij

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat is bewustzijn? Volgens de meeste hersenwetenschappers gewoon een hersenproces. Na een ingrijpende periode in zijn persoonlijke leven gelooft Jacob Jolij, cognitief neurowetenschapper, niet meer in deze opvatting. Hij is ervan overtuigd dat bewustzijn meer is dan dat. Maar wat dan? In Wat is bewustzijn nou eigenlijk? zet Jolij alle deuren open naar wat bewustzijn zou kunnen zijn. Zijn zoektocht voert de lezer van de neurobiologie naar de natuurkunde, de kwantummechanica, de filosofie en zelfs naar de parapsychologie. Is bewustzijn een product van je brein, en worden je gedachten bepaald door de biologische machine in je hoofd? Of moeten we bewustzijn eerder buiten het brein zoeken, wellicht als aparte dimensie van het universum?

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jacob Jolij
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046827390
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2020
Bestandsgrootte
1334293 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
188

Beschrijving

Wat is bewustzijn? Volgens de meeste hersenwetenschappers gewoon een hersenproces. Na een ingrijpende periode in zijn persoonlijke leven gelooft Jacob Jolij, cognitief neurowetenschapper, niet meer in deze opvatting. Hij is ervan overtuigd dat bewustzijn meer is dan dat. Maar wat dan?
In Wat is bewustzijn nou eigenlijk? zet Jolij alle deuren open naar wat bewustzijn zou kunnen zijn. Zijn zoektocht voert de lezer van de neurobiologie naar de natuurkunde, de kwantummechanica, de filosofie en zelfs naar de parapsychologie. Is bewustzijn een product van je brein, en worden je gedachten bepaald door de biologische machine in je hoofd? Of moeten we bewustzijn eerder buiten het brein zoeken, wellicht als aparte dimensie van het universum?

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jacob Jolij
Uitgever
Nieuw Amsterdam
ISBN
9789046827390
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2020
Bestandsgrootte
1334293 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
188