Ware grootheid, schamele kleinheid (e-Book)

twee eeuwen Nederland

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:
Deze titel komt in aanmerking voor

Paul van der Steen

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een nogal willekeurig grondgebied met een al even willekeurige groep mensen binnen door buitenlandse mogendheden bepaalde grenzen. Dat was het Koninkrijk der Nederlanden in de eerste jaren. In twee eeuwen tijd kromp het grondgebied. Het aantal mensen groeide. Het volk leerde, ontdekte, bouwde, sloopte, luierde, liep, reed, voer, vloog, kookte, at, gaf, nam, dacht, herdacht, oordeelde, veroordeelde, vermoordde, won en verloor. De natie voelde zich onderling soms zeer verbonden en was dan weer hopeloos verdeeld.Ware grootheid, schamele kleinte voert de lezer langs een uiteenlopende reeks momenten, bekende en onbekende personen en ontwikkelingen uit de geschiedenis van de afgelopen tweehonderd jaar en probeert ondertussen de nationale geest te vangen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Paul van der Steen
Uitgever
Balans
ISBN
9789460037078
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2013
Bestandsgrootte
5028153 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304

Beschrijving

Een nogal willekeurig grondgebied met een al even willekeurige groep mensen binnen door buitenlandse mogendheden bepaalde grenzen. Dat was het Koninkrijk der Nederlanden in de eerste jaren. In twee eeuwen tijd kromp het grondgebied. Het aantal mensen groeide. Het volk leerde, ontdekte, bouwde, sloopte, luierde, liep, reed, voer, vloog, kookte, at, gaf, nam, dacht, herdacht, oordeelde, veroordeelde, vermoordde, won en verloor. De natie voelde zich onderling soms zeer verbonden en was dan weer hopeloos verdeeld.

Ware grootheid, schamele kleinte voert de lezer langs een uiteenlopende reeks momenten, bekende en onbekende personen en ontwikkelingen uit de geschiedenis van de afgelopen tweehonderd jaar en probeert ondertussen de nationale geest te vangen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Paul van der Steen
Uitgever
Balans
ISBN
9789460037078
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2013
Bestandsgrootte
5028153 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
304