Waarderend veranderen

Appreciative Inquiry in de dagelijkse praktijk van managers

Prijs € 32,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Saskia Tjepkema, Luc Verheijen, Joeri Kabalt

Paperback | Februari 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Organisatie- en teamontwikkeling zijn natuurlijke onderdelen geworden van het werk van leidinggevenden. Appreciative Inquiry is een onderzoekende manier van veranderen die de laatste jaren ook in Nederland en Vlaanderen steeds meer vaste grond onder de voeten krijgt.Deze visie en aanpak stelt managers in staat met de betrokken medewerkers (en zelfs met klanten of andere externe partijen) leiding te geven aan grotere en kleinere verandervragen op de werkvloer. Een dergelijk coöperatief proces is misschien niet meer te plannen, maar het is wel degelijk te begeleiden.Daarbij kun je denken aan ontwikkelingen die organisatiebreed worden ingezet, waarbij leidinggevenden gevraagd wordt een actieve rol te vervullen (bijvoorbeeld als 'implementatieverantwoordelijke', of 'pionier'). Maar misschien nog interessanter zijn de veranderingen die de leidinggevende vanuit zijn eigen visie wil aanzwengelen.Dit praktijkgerichte boek bevat zowel theoretische achtergronden van Appreciative Inquiry als inspirerende praktische handreikingen en actuele voorbeelden uit de praktijk.Saskia TjepkemaSaskia Tjepkema is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Zij ondersteunt teams en organisaties met ontwikkelvragen. Appreciative Inquiry is daarbij voor hen een belangrijke inspiratiebron. Luc VerheijenLuc Verheijen is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Hij ondersteunt teams en organisaties met ontwikkelvragen. Appreciative Inquiry is daarbij voor hen een belangrijke inspiratiebron. Joeri KabaltJoeri Kabalt is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Hij ondersteunt teams en organisaties met ontwikkelvragen. Appreciative Inquiry is daarbij voor hen een belangrijke inspiratiebron.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Saskia Tjepkema, Luc Verheijen, Joeri Kabalt
Uitgever
Academic service
ISBN
9789462201019
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192

Beschrijving

Organisatie- en teamontwikkeling zijn natuurlijke onderdelen geworden van het werk van leidinggevenden. Appreciative Inquiry is een onderzoekende manier van veranderen die de laatste jaren ook in Nederland en Vlaanderen steeds meer vaste grond onder de voeten krijgt.

Deze visie en aanpak stelt managers in staat met de betrokken medewerkers (en zelfs met klanten of andere externe partijen) leiding te geven aan grotere en kleinere verandervragen op de werkvloer. Een dergelijk coöperatief proces is misschien niet meer te plannen, maar het is wel degelijk te begeleiden.

Daarbij kun je denken aan ontwikkelingen die organisatiebreed worden ingezet, waarbij leidinggevenden gevraagd wordt een actieve rol te vervullen (bijvoorbeeld als 'implementatieverantwoordelijke', of 'pionier'). Maar misschien nog interessanter zijn de veranderingen die de leidinggevende vanuit zijn eigen visie wil aanzwengelen.

Dit praktijkgerichte boek bevat zowel theoretische achtergronden van Appreciative Inquiry als inspirerende praktische handreikingen en actuele voorbeelden uit de praktijk.

Saskia Tjepkema
Saskia Tjepkema is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Zij ondersteunt teams en organisaties met ontwikkelvragen. Appreciative Inquiry is daarbij voor hen een belangrijke inspiratiebron.

Luc Verheijen
Luc Verheijen is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Hij ondersteunt teams en organisaties met ontwikkelvragen. Appreciative Inquiry is daarbij voor hen een belangrijke inspiratiebron.

Joeri Kabalt
Joeri Kabalt is verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een adviesbureau op het gebied van leren, ontwikkelen en organisatieverandering. Hij ondersteunt teams en organisaties met ontwikkelvragen. Appreciative Inquiry is daarbij voor hen een belangrijke inspiratiebron.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Saskia Tjepkema, Luc Verheijen, Joeri Kabalt
Uitgever
Academic service
ISBN
9789462201019
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2016
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
192