Vrijheid (e-Book)

liberalisme in tijden van cholera

Prijs € 4,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Karel de Gucht

EPUB met digitaal watermerk | November 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Karel De Gucht is als Europees Commissaris voor Handel en als liberaal goed geplaatst om een stand van zaken te geven van onze liberale democratie. Die liberale democratie kreeg de voorbije jaren rake klappen en niet alleen in Vlaanderen. Terwijl in het Westen private banken gered werden met belastinggeld, de publieke financiën onder druk kwamen en het maatschappelijke ongenoegen de Europese politiek op haar grondvesten deed daveren, denderde de economische machine in staatsgeleide economieën zonder veel omkijken verder. Intussen bleef België zelfgenoegzaam naar zijn navel staren Liberalen hebben het moeilijk daar een antwoord op te formuleren. Vrijheid alleen lijkt als idee tekort te schieten. De durf om tegen de stroom in te zwemmen is niet eenvoudig op te brengen. Op het financiële, economische en monetaire debacle volgde een veralgemeende politieke en morele vertwijfeling. Vrijheid probeert de malaise te analyseren en het liberalisme ook in tijden van maatschappelijke en politieke cholera een gezicht te geven.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Karel de Gucht
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421891
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2012
Bestandsgrootte
686073 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253

Beschrijving

Karel De Gucht is als Europees Commissaris voor Handel en als liberaal goed geplaatst om een stand van zaken te geven van onze liberale democratie. Die liberale democratie kreeg de voorbije jaren rake klappen en niet alleen in Vlaanderen. Terwijl in het Westen private banken gered werden met belastinggeld, de publieke financiën onder druk kwamen en het maatschappelijke ongenoegen de Europese politiek op haar grondvesten deed daveren, denderde de economische machine in staatsgeleide economieën zonder veel omkijken verder. Intussen bleef België zelfgenoegzaam naar zijn navel staren Liberalen hebben het moeilijk daar een antwoord op te formuleren. Vrijheid alleen lijkt als idee tekort te schieten. De durf om tegen de stroom in te zwemmen is niet eenvoudig op te brengen. Op het financiële, economische en monetaire debacle volgde een veralgemeende politieke en morele vertwijfeling.

Vrijheid probeert de malaise te analyseren en het liberalisme ook in tijden van maatschappelijke en politieke cholera een gezicht te geven.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Karel de Gucht
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421891
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2012
Bestandsgrootte
686073 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
253