Verwoesting en vooruitgang (e-Book)

hoe oorlog de menselijke beschaving heeft gevormd

Prijs € 12,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Ian Morris

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

‘Voortreffelijke schrijver’ – Bas HeijneOorlog heeft z’n voordelen.Als er naar de grote lijn in de geschiedenis wordt gekeken, is de enig mogelijke conclusie dat oorlog het leven op aarde veiliger en vredelievender heeft gemaakt. De cijfers liegen niet. De twintigste eeuw kende twee gruwelijke wereldoorlogen met het hoogste aantal slachtoffers ooit. Maar in deze eeuw stierf het laagste percentage van de mensheid door een geweldsoorzaak.In Verwoesting & vooruitgang komt Morris met onthutsende conclusies over onze toekomst. Hij schrijft met lef en is niet bang om heilige huisjes aan te pakken.Grootse, prikkelende geschiedschrijving op haar best.Ian Morris (1953) is historicus en archeoloog. Hij is hoogleraar Klassieke Oudheid, hoogleraar Geschiedenis en directeur van het Archeology Centre aan Stanford University. Morris heeft al vele boeken geschreven, waaronder boeken over de Griekse geschiedenis en de economie in de oudheid.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Ian Morris
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000339402
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
5227037 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
529

Beschrijving

‘Voortreffelijke schrijver’ – Bas Heijne

Oorlog heeft z’n voordelen.
Als er naar de grote lijn in de geschiedenis wordt gekeken, is de enig mogelijke conclusie dat oorlog het leven op aarde veiliger en vredelievender heeft gemaakt. De cijfers liegen niet. De twintigste eeuw kende twee gruwelijke wereldoorlogen met het hoogste aantal slachtoffers ooit. Maar in deze eeuw stierf het laagste percentage van de mensheid door een geweldsoorzaak.

In Verwoesting & vooruitgang komt Morris met onthutsende conclusies over onze toekomst. Hij schrijft met lef en is niet bang om heilige huisjes aan te pakken.

Grootse, prikkelende geschiedschrijving op haar best.

Ian Morris (1953) is historicus en archeoloog. Hij is hoogleraar Klassieke Oudheid, hoogleraar Geschiedenis en directeur van het Archeology Centre aan Stanford University. Morris heeft al vele boeken geschreven, waaronder boeken over de Griekse geschiedenis en de economie in de oudheid.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Ian Morris
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000339402
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
5227037 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
529