Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen (e-Book)

Prijs € 39,50

Niet beschikbaar

Tineke van der Kruk, Cees Salentijn, Marieke Schuurmans

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Waar vind ik een samenhangend en alomvattend boek over verpleegkundige zorgverlening aan ouderen? Een boek dat zich niet beperkt tot speciale geriatrische afdelingen in ziekenhuizen, of dat zich enkel richt op de zorg in verpleeg-huizen of verzorgingshuizen, maar een boek dat ook aandacht besteedt aan de beleving van de oudere zelf.Dit boek, Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen, bleek in deze behoefte te voorzien en vond al snel zijn weg naar de verpleegkundeopleidingen en de verpleegkundige praktijk.Deze tweede, geheel herziene druk is vernieuwd op basis van de ervaringen met de eerste druk, maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe inzichten in de zorgverlening aan ouderen.In Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen worden vanuit een emancipatoire, belevingsgerichte invalshoek handvatten aangereikt. Hiermee kunnen verpleegkundigen en andere professionals in de gezondheidszorg zich breed oriënteren op veroudering en de gevolgen daarvan voor het individu en diens positie in de samenleving. Dit gebeurt in vijf thema's: de oudere als cliënt, de normale veroudering, de oudere in de maatschappij, gezondheidsproblemen bij ouderen en bestaansproblemen bij ouderen.Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen is primair geschreven voor de hbo-opleiding verpleegkunde op niveau 5. Vele hoofdstukken zijn echter ook geschikt voor het mbo-niveau verpleegkunde niveau 4 en voor de vervolgopleiding tot geriatrieverpleegkundige of verpleegkundig specialist ouderenzorg. Ook andere hbo-opleidingen, zoals ergotherapie, fysiotherapie, diëtetiek en maatschappelijk werk, kunnen gebruikmaken van onderdelen van dit boek. Tevens is dit boek geschikt als naslagwerk voor verpleegkundigen die werken met ouderen in de thuiszorg, de huisartsenpraktijk, verzorgingshuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Tineke van der Kruk, Cees Salentijn, Marieke Schuurmans
Uitgever
Lemma
ISBN
9789460940170
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2011
Bestandsgrootte
6300361 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Waar vind ik een samenhangend en alomvattend boek over verpleegkundige zorgverlening aan ouderen? Een boek dat zich niet beperkt tot speciale geriatrische afdelingen in ziekenhuizen, of dat zich enkel richt op de zorg in verpleeg-huizen of verzorgingshuizen, maar een boek dat ook aandacht besteedt aan de beleving van de oudere zelf.
Dit boek, Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen, bleek in deze behoefte te voorzien en vond al snel zijn weg naar de verpleegkundeopleidingen en de verpleegkundige praktijk.
Deze tweede, geheel herziene druk is vernieuwd op basis van de ervaringen met de eerste druk, maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe inzichten in de zorgverlening aan ouderen.
In Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen worden vanuit een emancipatoire, belevingsgerichte invalshoek handvatten aangereikt. Hiermee kunnen verpleegkundigen en andere professionals in de gezondheidszorg zich breed oriënteren op veroudering en de gevolgen daarvan voor het individu en diens positie in de samenleving. Dit gebeurt in vijf thema's: de oudere als cliënt, de normale veroudering, de oudere in de maatschappij, gezondheidsproblemen bij ouderen en bestaansproblemen bij ouderen.
Verpleegkundige zorgverlening aan ouderen is primair geschreven voor de hbo-opleiding verpleegkunde op niveau 5. Vele hoofdstukken zijn echter ook geschikt voor het mbo-niveau verpleegkunde niveau 4 en voor de vervolgopleiding tot geriatrieverpleegkundige of verpleegkundig specialist ouderenzorg. Ook andere hbo-opleidingen, zoals ergotherapie, fysiotherapie, diëtetiek en maatschappelijk werk, kunnen gebruikmaken van onderdelen van dit boek. Tevens is dit boek geschikt als naslagwerk voor verpleegkundigen die werken met ouderen in de thuiszorg, de huisartsenpraktijk, verzorgingshuizen, verpleeghuizen en ziekenhuizen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Tineke van der Kruk, Cees Salentijn, Marieke Schuurmans
Uitgever
Lemma
ISBN
9789460940170
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2011
Bestandsgrootte
6300361 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig