Verliefde vrouwen (e-Book)

Prijs € 18,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

D.H. Lawrence

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

`I know dirt when I smell it, zei een criticus in 1921 over het pas verschenen Verliefde vrouwen, hoewel hij een gekuiste versie onder ogen had gekregen. Onder druk van zijn uitgever, die bang was voor vervolging, wijzigde Lawrence een aantal scènes waaraan de preutse Britse lezer aanstoot zou kunnen nemen. Negentig jaar later verschijnt nu eindelijk een Nederlandse vertaling van het werk zoals Lawrence het bedoeld had. De twee zusters Ursula en Gudrun Brangwen wonen samen in een ingeslapen mijnstadje in de Britse Midlands. In de openingsscène van de roman verklaren ze zich fervente tegenstanders van het huwelijk. Hoe man en vrouw relaties met elkaar aanknopen (en hoe verkeerd dat kan aflopen) vormt de belangrijkste rode draad in Verliefde vrouwen. D.H. Lawrence beschouwde de roman als zijn beste werk. Hij schreef verschillende versies van het boek. In 1920 werd het voor het eerst gepubliceerd in Amerika; de eerste Britse druk verscheen een jaar later.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D.H. Lawrence
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025368319
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2011
Bestandsgrootte
1026115 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

`I know dirt when I smell it, zei een criticus in 1921 over het pas verschenen Verliefde vrouwen, hoewel hij een gekuiste versie onder ogen had gekregen. Onder druk van zijn uitgever, die bang was voor vervolging, wijzigde Lawrence een aantal scènes waaraan de preutse Britse lezer aanstoot zou kunnen nemen. Negentig jaar later verschijnt nu eindelijk een Nederlandse vertaling van het werk zoals Lawrence het bedoeld had.
De twee zusters Ursula en Gudrun Brangwen wonen samen in een ingeslapen mijnstadje in de Britse Midlands. In de openingsscène van de roman verklaren ze zich fervente tegenstanders van het huwelijk. Hoe man en vrouw relaties met elkaar aanknopen (en hoe verkeerd dat kan aflopen) vormt de belangrijkste rode draad in Verliefde vrouwen.
D.H. Lawrence beschouwde de roman als zijn beste werk. Hij schreef verschillende versies van het boek. In 1920 werd het voor het eerst gepubliceerd in Amerika; de eerste Britse druk verscheen een jaar later.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D.H. Lawrence
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025368319
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2011
Bestandsgrootte
1026115 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig