Vaticani (e-Book)

de geheimen van de paus

Prijs € 7,49
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Stijn Fens

EPUB met digitaal watermerk | December 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het is de kleinste staat ter wereld en tegelijkertijd het bestuurcentrum van de rooms-katholieke kerk: Vaticaanstad. Er wonen maar vijfhonderd mensen, maar die zijn wel `de baas over één miljard katholieken. Het Vaticaan is beroemd om zijn prachtige kunstschatten. Maar wat gebeurt er werkelijk achter al die grote ramen en hoge muren? Stijn Fens neemt de lezer mee naar binnen, door de statige vertrekken van de paus, op een fascinerende ontdekkingsreis door het Vaticaan. Waar haalt deze piepkleine staat zijn inkomsten vandaan? Waarom heeft de Zwitserse garde een busje pepperspray onder haar kleurrijke sokken? Wat is het lievelingsgerecht van de paus? En haalt het Vaticaan 2084? Vaticanië gaat over zwarte en witte rook, kardinalen en bisschoppen, pauselijke mijters en pontificale schoenen. Naast een schat aan informatie biedt het boek ook een verslag van Stijn Fens persoonlijke fascinatie voor het Vaticaan en zijn bewoners.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stijn Fens
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367855
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2010
Bestandsgrootte
815129 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Het is de kleinste staat ter wereld en tegelijkertijd het bestuurcentrum van de rooms-katholieke kerk: Vaticaanstad. Er wonen maar vijfhonderd mensen, maar die zijn wel `de baas over één miljard katholieken. Het Vaticaan is beroemd om zijn prachtige kunstschatten. Maar wat gebeurt er werkelijk achter al die grote ramen en hoge muren?
Stijn Fens neemt de lezer mee naar binnen, door de statige vertrekken van de paus, op een fascinerende ontdekkingsreis door het Vaticaan. Waar haalt deze piepkleine staat zijn inkomsten vandaan? Waarom heeft de Zwitserse garde een busje pepperspray onder haar kleurrijke sokken? Wat is het lievelingsgerecht van de paus? En haalt het Vaticaan 2084? Vaticanië gaat over zwarte en witte rook, kardinalen en bisschoppen, pauselijke mijters en pontificale schoenen. Naast een schat aan informatie biedt het boek ook een verslag van Stijn Fens persoonlijke fascinatie voor het Vaticaan en zijn bewoners.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stijn Fens
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025367855
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2010
Bestandsgrootte
815129 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig