Valse lente (e-Book)

Prijs € 2,99

Niet beschikbaar

Johnny van Doorn

EPUB met digitaal watermerk | November 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Johnny van Doorn (1944-1991) was een waar literair fenomeen en publiceerde naast zijn poëzie ook proza, dat veel kalmer van toon was en vanwege de aandacht voor het alledaagse vaak vergeleken is met het werk van Nescio, Willem Elsschot en Simon Carmiggelt. Voortdurend onderweg, vangt Van Doorn in helder en tijdloos proza de euforie van het kleine magistrale geluksmoment. Hier spreekt een schrijver die voor honderd procent leefde, altijd op zoek naar poëzie, seks en liefde. In Valse lente betrekt Johnny een kamer in een vervallen huis in Amsterdam. Zijn medebewoners zijn zwervers en daklozen. Ondanks de vreemde eigenschappen van zijn medebewoners bevalt het er Johnny wel. Maar wanneer het huis gesloopt wordt, begint een zoektocht. `Johnny van Doorn was veel meer dan een jaren zestig-fenomeen. Hij is een groot naoorlogs schrijver.De Groene Amsterdammer

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Johnny van Doorn
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023491989
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2014
Bestandsgrootte
773598 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
18

Beschrijving

Johnny van Doorn (1944-1991) was een waar literair fenomeen en publiceerde naast zijn poëzie ook proza, dat veel kalmer van toon was en vanwege de aandacht voor het alledaagse vaak vergeleken is met het werk van Nescio, Willem Elsschot en Simon Carmiggelt. Voortdurend onderweg, vangt Van Doorn in helder en tijdloos proza de euforie van het kleine magistrale geluksmoment. Hier spreekt een schrijver die voor honderd procent leefde, altijd op zoek naar poëzie, seks en liefde.
In Valse lente betrekt Johnny een kamer in een vervallen huis in Amsterdam. Zijn medebewoners zijn zwervers en daklozen. Ondanks de vreemde eigenschappen van zijn medebewoners bevalt het er Johnny wel. Maar wanneer het huis gesloopt wordt, begint een zoektocht.
`Johnny van Doorn was veel meer dan een jaren zestig-fenomeen. Hij is een groot naoorlogs schrijver.
De Groene Amsterdammer

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Johnny van Doorn
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023491989
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2014
Bestandsgrootte
773598 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
18