Vakantie in eigen taal (e-Book)

wat er mooi, gek en fout is aan ons Nederlands

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Gaston Dorren

EPUB met digitaal watermerk | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Vraagje; waarom staat in deze zin een puntkomma? Hoe komt het dat 'wippen' en 'doos' gniffelwoorden zijn geworden? Zullen we in de toekomst allemaal ‘de boek’ zeggen? Lees deze boek en je weet het. Waarom leren Walen zo moeilijk Nederlands? Hoe raar is het om Liège ‘Luik’ en Lille ‘Rijsel’ te noemen? Waarom rijmt ‘boarding pass’ niet op ‘dieptepass’? Verrassende vragen, die taaljournalist Gaston Dorren beantwoordt: goed geïnformeerd, eigenzinnig – en het plezier spat ervan af. Wat is er mis met het dialect van Amersfoort? Waarom moet het Limburgs vooral geen officiële schrijftaal krijgen? En hoe komt het kleine Nederlandse taalgebied eigenlijk aan zo veel dialecten? Het staat in dit boek, dat elke taalliefhebber zal pakken. Pakken, openslaan en lezen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Gaston Dorren
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302689
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
1605016 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204

Beschrijving

Vraagje; waarom staat in deze zin een puntkomma? Hoe komt het dat 'wippen' en 'doos' gniffelwoorden zijn geworden? Zullen we in de toekomst allemaal ‘de boek’ zeggen? Lees deze boek en je weet het.
Waarom leren Walen zo moeilijk Nederlands? Hoe raar is het om Liège ‘Luik’ en Lille ‘Rijsel’ te noemen? Waarom rijmt ‘boarding pass’ niet op ‘dieptepass’? Verrassende vragen, die taaljournalist Gaston Dorren beantwoordt: goed geïnformeerd, eigenzinnig – en het plezier spat ervan af.
Wat is er mis met het dialect van Amersfoort? Waarom moet het Limburgs vooral geen officiële schrijftaal krijgen? En hoe komt het kleine Nederlandse taalgebied eigenlijk aan zo veel dialecten? Het staat in dit boek, dat elke taalliefhebber zal pakken. Pakken, openslaan en lezen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Gaston Dorren
Uitgever
Athenaeum - Polak & van Gennep
ISBN
9789025302689
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
1605016 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
204