Wil je je e-Book met Adobe DRM op je e-reader zetten?

Er zijn verschillende soorten e-readers op de markt van diverse merken. Raadpleeg daarom altijd eerst even de handleiding van jouw eigen e-reader om te achterhalen hoe het installeren van e-Books precies werkt. Over het algemeen werkt het zo:

1. Adobe Digital Editions
Bij e-Books met Adobe DRM-beveiliging heb je een Adobe ID en de software van Adobe Digital Editions nodig. Maak daarom eerst een Adobe ID aan en download de software van Adobe Digital Editions , voordat je een e-Book probeert te downloaden! Anders wordt het e-Book geregistreerd onder een ‘anoniem’ account en kun je het e-Book niet meer kopiëren naar je e-reader.

2. Koppel je e-reader en computer aan je Adobe ID
Bij het aanmaken van je Adobe ID wordt je gevraagd om je computer en e-reader(s) te koppelen aan je Adobe account. Je kunt maximaal zes devices registeren met je gebruikersnaam. Dit betekent dat je je e-Books alleen op de geregistreerde devices kan lezen.

3. e-Book downloaden op je computer
Open nu op je computer onze e-mail met de downloadlink naar je e-Book. Download het .acsm bestand. Het e-Book wordt nu automatisch gekoppeld aan je Adobe ID en verschijnt op je boekenplank in het programma Adobe Digital Editions.

4. e-Book op je e-reader zetten
Sluit je aan je Adobe ID gekoppelde e-reader aan op je computer via de bijgeleverde usb-kabel. Je e-reader wordt nu zichtbaar in het programma Adobe Digital Editions. Sleep je e-Book nu van de boekenplank naar je e-reader.

Je kunt beginnen met lezen. Veel leesplezier!