Tsunami in de Amstel

Prijs € 18,99

Voor 21.00 besteld, morgen in huis.

Ook beschikbaar als:

Pieter Boskma

Paperback | November 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Wat gebeurt er als een dichter op de troon wordt gehesen en poëzie de maat van alle dingen wordt? Veel wonderlijks, dat wordt in deze dichtbundel al snel duidelijk, maar dat het niet altijd goed afloopt zal geen verrassing zijn: in het titelgedicht zet een verwoestende vloedgolf Amsterdam onder water. Maar ook hier, net als in de andere gedichten van deze merkwaardige bundel, is niets wat het lijkt. Wordt alle leven door de vloed weggevaagd, of juist met al zijn herinneringen geconserveerd, en is dit apocalyptische gedicht in feite een ode aan 'de parel van het noorden'?Tsunami in de Amstel is mysterieus en beschouwend, melancholiek en lyrisch, politiek, zinnelijk en vreemdsoortig, roept de revolutie uit, maar bezingt ook indringend en broeierig de geliefde, heeft harde kritiek op de tijdgeest, maar verbeeldt ook de grote thema's als liefde, ouder worden en de dood en is daarmee op onverwachte momenten persoonlijk en ontroerend.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pieter Boskma
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023442776
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80

Beschrijving

Wat gebeurt er als een dichter op de troon wordt gehesen en poëzie de maat van alle dingen wordt? Veel wonderlijks, dat wordt in deze dichtbundel al snel duidelijk, maar dat het niet altijd goed afloopt zal geen verrassing zijn: in het titelgedicht zet een verwoestende vloedgolf Amsterdam onder water. Maar ook hier, net als in de andere gedichten van deze merkwaardige bundel, is niets wat het lijkt. Wordt alle leven door de vloed weggevaagd, of juist met al zijn herinneringen geconserveerd, en is dit apocalyptische gedicht in feite een ode aan 'de parel van het noorden'?

Tsunami in de Amstel is mysterieus en beschouwend, melancholiek en lyrisch, politiek, zinnelijk en vreemdsoortig, roept de revolutie uit, maar bezingt ook indringend en broeierig de geliefde, heeft harde kritiek op de tijdgeest, maar verbeeldt ook de grote thema's als liefde, ouder worden en de dood en is daarmee op onverwachte momenten persoonlijk en ontroerend.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pieter Boskma
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023442776
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
November 2016
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
80