Toen boeken nog boeken waren

roman

Prijs € 24,99

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jonathan Galassi

Paperback | Augustus 2015 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is een liefdesgeschiedenis. Ze gaat over de goede tijd, toen mannen nog mannen waren en vrouwen nog vrouwen en boeken nog boeken, met gelijmde of zelfs ingenaaide katernen, een voor- en achterplat van linnen of papier, met mooie of niet zo mooie omslagen en een bedompte, stoffige, heerlijke geur; toen boeken nog menige kamer stoffeerden en hun inhoud, de magische woorden, hun poëzie en proza, waren sterkedrank, parfum, seks en glorie voor hun liefhebbers. Deze trouwe lezers waren nooit talrijk maar ze waren altijd ontvankelijk voor de romantiek van het lezen. Misschien bestaan ze nog wel ergens ondergronds, heimelijke dwepers met de cultus van het gedrukte woord. In een heerlijk naar oud papier geurende wereld vechten twee New Yorkse uitgevers van de oude stempel jarenlang om een vermaarde dichteres. Zij draagt haar eigen geheimen met zich mee, die de levens van hen allemaal zullen veranderen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jonathan Galassi
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025443979
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Dit is een liefdesgeschiedenis. Ze gaat over de goede tijd, toen mannen nog mannen waren en vrouwen nog vrouwen en boeken nog boeken, met gelijmde of zelfs ingenaaide katernen, een voor- en achterplat van linnen of papier, met mooie of niet zo mooie omslagen en een bedompte, stoffige, heerlijke geur; toen boeken nog menige kamer stoffeerden en hun inhoud, de magische woorden, hun poëzie en proza, waren sterkedrank, parfum, seks en glorie voor hun liefhebbers. Deze trouwe lezers waren nooit talrijk maar ze waren altijd ontvankelijk voor de romantiek van het lezen. Misschien bestaan ze nog wel ergens ondergronds, heimelijke dwepers met de cultus van het gedrukte woord.

In een heerlijk naar oud papier geurende wereld vechten twee New Yorkse uitgevers van de oude stempel jarenlang om een vermaarde dichteres. Zij draagt haar eigen geheimen met zich mee, die de levens van hen allemaal zullen veranderen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jonathan Galassi
Uitgever
Atlas Contact
ISBN
9789025443979
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2015
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224