The superpower, the bridge-builder and the hesitant ally

how defense transformation divided NATO (1991-2008)

Prijs € 49,95

Uitverkocht

A.R. Korteweg, Arie Rem Korteweg

Paperback | Oktober 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De toekomst van de NAVOWat was bepalend voor het transformatiebeleid van de NAVO-lid-staten met betrekking herziening van hun defensieapparaat? En wat betekent dit voor de toekomst van de alliantie? In ‘The Superpower, the Bridge-Builder and the Hesitant Ally’ bekijkt Rem Korteweg de impact van deze veranderingen voor de NAVO-leden de Verenigde Staten, Nederland en Duitsland. De transformatie wordt ingegeven door ideeën over de toekomstige functie van het leger en de toekomst van oorlogsvoering in de late 20e en vroege 21e eeuw. Maar in plaats van dat deze hervormingen zorgen voor een grotere samenwerking binnen de alliantie, blijkt de transformatie juist de verschillen in opvattingen over de functie van het leger tussen Europa en de Verenigde Staten te vergroten.In 2006 begon de Universiteit Leiden met een serie ‘Leiden Dissertations’. Deze serie biedt onlangs gepromoveerden de gelegenheid de resultaten van hun promotieonderzoek te publiceren en zo de mogelijkheid te geven hun bevindingen onder collega's en het geïnteresseerde publiek te verspreiden. Deze proefschriften zijn zowel in gedrukte als in digitale versie beschikbaar. Het overgrote deel van de Leidse proefschriften vanaf 2005 is digitaal beschikbaar via www.dissertation.leidenuniv.nl.Rem Korteweg (1980) studeerde Geschiedenis van Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit Leiden. Hij werkt momenteel als strategisch analist bij Den Haag Centrum voor Strategische Studies, een denktank gericht op internationale en nationale veiligheidsvraagstukken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A.R. Korteweg, Arie Rem Korteweg
Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087281472
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
418

Beschrijving

De toekomst van de NAVO

Wat was bepalend voor het transformatiebeleid van de NAVO-lid-staten met betrekking herziening van hun defensieapparaat? En wat betekent dit voor de toekomst van de alliantie? In ‘The Superpower, the Bridge-Builder and the Hesitant Ally’ bekijkt Rem Korteweg de impact van deze veranderingen voor de NAVO-leden de Verenigde Staten, Nederland en Duitsland.
De transformatie wordt ingegeven door ideeën over de toekomstige functie van het leger en de toekomst van oorlogsvoering in de late 20e en vroege 21e eeuw. Maar in plaats van dat deze hervormingen zorgen voor een grotere samenwerking binnen de alliantie, blijkt de transformatie juist de verschillen in opvattingen over de functie van het leger tussen Europa en de Verenigde Staten te vergroten.

In 2006 begon de Universiteit Leiden met een serie ‘Leiden Dissertations’. Deze serie biedt onlangs gepromoveerden de gelegenheid de resultaten van hun promotieonderzoek te publiceren en zo de mogelijkheid te geven hun bevindingen onder collega's en het geïnteresseerde publiek te verspreiden. Deze proefschriften zijn zowel in gedrukte als in digitale versie beschikbaar.

Het overgrote deel van de Leidse proefschriften vanaf 2005 is digitaal beschikbaar via www.dissertation.leidenuniv.nl.

Rem Korteweg (1980) studeerde Geschiedenis van Internationale Betrekkingen aan de Universiteit Utrecht en promoveerde aan de Universiteit Leiden. Hij werkt momenteel als strategisch analist bij Den Haag Centrum voor Strategische Studies, een denktank gericht op internationale en nationale veiligheidsvraagstukken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A.R. Korteweg, Arie Rem Korteweg
Uitgever
Leiden University Press
ISBN
9789087281472
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Oktober 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
418