The Asia-Europe Meeting: Contributing to a New Global Governance Architecture

the Eighth ASEM Summit in Brussels (2010)

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Juni 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De Asia-Europe Meeting (ASEM) werd in het leven geroepen in 1996 om zo Azië en Europa dichter bij elkaar brengen. 'The Asia-Europe Meeting: Contributing to a New Global Governance Architecture' richt zich op de discussies en de resultaten van de achtste ASEM-top, die plaatsvond in oktober 2010 in Brussel. Het boek geeft een goed beeld van de overeenkomsten en verschillen tussen Azië en Europa, en helpt te begrijpen hoe problemen kunnen worden aangepakt door middel van interregionale politieke dialoog. Gerenommeerde wetenschappers en waarnemers op gebied van Azië en Europa-betrekkingen geven een analyse en tonen belangrijke voordelen van de ASEM-bijeenkomst, de meest relevante kwesties, en de rol van de ASEM als onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe mondiale bestuurarchitectuur. Daarnaast biedt het boek een uniek perspectief op de voorbereidingen en onderhandelingen met betrekking tot de achtste ASEM, in Brussel. Het boek bevat tevens een bijlage met de primaire bronnen die normaal gesproken niet vrij toegankelijk zijn.- Dr. Paul van der Velde is Senior Consultant van het International Institute for Asian Studies (IIAS, Leiden/ Amsterdam) en Secretaris van het ICAS. - Dr. Sebastiaan Bersick is als docent verbonden aan het Department of Government, National University of Ireland, University College Cork. Hij is gespecialiseerd in EU-Azië zaken en heeft een groot aantal publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
264

Beschrijving

De Asia-Europe Meeting (ASEM) werd in het leven geroepen in 1996 om zo Azië en Europa dichter bij elkaar brengen. 'The Asia-Europe Meeting: Contributing to a New Global Governance Architecture' richt zich op de discussies en de resultaten van de achtste ASEM-top, die plaatsvond in oktober 2010 in Brussel. Het boek geeft een goed beeld van de overeenkomsten en verschillen tussen Azië en Europa, en helpt te begrijpen hoe problemen kunnen worden aangepakt door middel van interregionale politieke dialoog.

Gerenommeerde wetenschappers en waarnemers op gebied van Azië en Europa-betrekkingen geven een analyse en tonen belangrijke voordelen van de ASEM-bijeenkomst, de meest relevante kwesties, en de rol van de ASEM als onderdeel van de ontwikkeling van nieuwe mondiale bestuurarchitectuur. Daarnaast biedt het boek een uniek perspectief op de voorbereidingen en onderhandelingen met betrekking tot de achtste ASEM, in Brussel.

Het boek bevat tevens een bijlage met de primaire bronnen die normaal gesproken niet vrij toegankelijk zijn.

- Dr. Paul van der Velde is Senior Consultant van het International Institute for Asian Studies (IIAS, Leiden/ Amsterdam) en Secretaris van het ICAS.
- Dr. Sebastiaan Bersick is als docent verbonden aan het Department of Government, National University of Ireland, University College Cork. Hij is gespecialiseerd in EU-Azië zaken en heeft een groot aantal publicaties over dit onderwerp op zijn naam staan.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Amsterdam University Press
ISBN
9789089643438
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juni 2011
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
264