TestGoal

leerboek resultaatgedreven software testen

Prijs € 44,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

D.J. de Grood

Paperback | Juli 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit is het eerste Nederlandse boek over software testen dat speciaal is geschreven voor gebruik in het hoger beroepsonderwijs. Het laat zien waarom testen belangrijk is en geeft de student concrete handvatten voor het invullen van testwerkzaamheden.De gebruikte benadering is die van TestGoal. Dit is geen nieuwe methodiek of een leveranciers¬gebonden pakket. TestGoal geeft in tien testprincipes aan hoe de tester aantoonbare toegevoegde waarde kan leveren, en leidt de tester in zes duidelijke stappen naar resultaat. Door deze testprincipes en aanpak te integreren krijgt de student een goed begrip van het testproces: hij weet hoe hij een activiteit moet uitvoeren en begrijpt het belang ervan.Het boek bevat tal van voorbeelden, praktische tips en handige checklists waarmee de student direct aan de slag kan om te komen tot een gestructureerd en effectief testproces.Daarnaast bevat het boek een groot aantal vragen en opdrachten/cases, waarmeede student zijn kennis kan toetsen en de nodige ‘hands-on’ ervaring kan opdoen.Derk-Jan de Grood is werkzaam bij Collis bv als senior tester. Door zijn jarenlange ervaring als uitvoerend tester, testmanager en adviseur in een breed scala aan organisaties kent hij alle aspecten van de beroepspraktijk. Daarnaast treedt hij regelmatig op als trainer en geeft hij gastcolleges op hogescholen en universiteiten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
D.J. de Grood
Uitgever
Boom
ISBN
9789039525616
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
338

Beschrijving

Dit is het eerste Nederlandse boek over software testen dat speciaal is geschreven voor gebruik in het hoger beroepsonderwijs. Het laat zien waarom testen belangrijk is en geeft de student concrete handvatten voor het invullen van testwerkzaamheden.
De gebruikte benadering is die van TestGoal. Dit is geen nieuwe methodiek of een leveranciers¬gebonden pakket. TestGoal geeft in tien testprincipes aan hoe de tester aantoonbare toegevoegde waarde kan leveren, en leidt de tester in zes duidelijke stappen naar resultaat. Door deze testprincipes en aanpak te integreren krijgt de student een goed begrip van het testproces: hij weet hoe hij een activiteit moet uitvoeren en begrijpt het belang ervan.
Het boek bevat tal van voorbeelden, praktische tips en handige checklists waarmee de student direct aan de slag kan om te komen tot een gestructureerd en effectief testproces.
Daarnaast bevat het boek een groot aantal vragen en opdrachten/cases, waarmee
de student zijn kennis kan toetsen en de nodige ‘hands-on’ ervaring kan opdoen.

Derk-Jan de Grood is werkzaam bij Collis bv als senior tester. Door zijn jarenlange ervaring als uitvoerend tester, testmanager en adviseur in een breed scala aan organisaties kent hij alle aspecten van de beroepspraktijk. Daarnaast treedt hij regelmatig op als trainer en geeft hij gastcolleges op hogescholen en universiteiten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
D.J. de Grood
Uitgever
Boom
ISBN
9789039525616
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Juli 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
338