Terug naar Berlijn (e-Book)

duitsland na de val van de Muur

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book

Frits Boterman

EPUB met digitaal watermerk | April 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De val van de Muur op 9 november 1989 en de daaropvolgende hereniging hebben Duitsland sterk veranderd. Niet alleen kwam er een einde aan de Duitse deling en de Koude Oorlog, maar Duitsland kreeg ook zijn volledige soevereiniteit terug. Zo kwam er een einde aan een langdurig en onrustig proces van natievorming. Na 1990 volgden de volwassenwording van de Bondsrepubliek en de voltooiing van de interne eenheid, een proces dat wordt gesymboliseerd door een nieuwe hoofdstad: niet meer het provinciale Bonn, maar de metropool Berlijn. In Terug naar Berlijn schetst Frits Boterman, bijzonder hoogleraar nieuwste Duitse geschiedenis in Groningen, het eerste decennium na de 'revolutie van 1989' op boeiende en heldere wijze. Net als zijn Moderne geschiedenis van Duitsland heeft Terug naar Berlijn alles in zich om een standaardwerk te worden.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Frits Boterman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029576406
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2011
Bestandsgrootte
868335 bytes
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

De val van de Muur op 9 november 1989 en de daaropvolgende hereniging hebben Duitsland sterk veranderd. Niet alleen kwam er een einde aan de Duitse deling en de Koude Oorlog, maar Duitsland kreeg ook zijn volledige soevereiniteit terug. Zo kwam er een einde aan een langdurig en onrustig proces van natievorming. Na 1990 volgden de volwassenwording van de Bondsrepubliek en de voltooiing van de interne eenheid, een proces dat wordt gesymboliseerd door een nieuwe hoofdstad: niet meer het provinciale Bonn, maar de metropool Berlijn.

In Terug naar Berlijn schetst Frits Boterman, bijzonder hoogleraar nieuwste Duitse geschiedenis in Groningen, het eerste decennium na de 'revolutie van 1989' op boeiende en heldere wijze. Net als zijn Moderne geschiedenis van Duitsland heeft Terug naar Berlijn alles in zich om een standaardwerk te worden.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Frits Boterman
Uitgever
De Arbeiderspers
ISBN
9789029576406
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2011
Bestandsgrootte
868335 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig