Techniek in de radiotherapie (e-Book)

Prijs € 83,50

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

EPUB met digitaal watermerk | Juni 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!
Let op: Dit e-Book is niet leesbaar op e-readers met een zwart-wit scherm.

Beschrijving

Techniek in de radiotherapie maakt deel uit van de serie Leerboeken voor radiologisch laboranten. Deze serie leerboeken was oorspronkelijk een gezamenlijk project van de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten (BRL), de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Radiologisch Laboranten (VORL) en Elsevier gezondheidszorg.In Techniek in de radiotherapie komen de technische aspecten van de bestralingsapparatuur en-technieken aan de orde. Eerst worden bestralingsapparatuur, fotonen-en elektronenbundels. Een uitvoerig hoofdstuk is gewijd aan bestralingstechnieken. Daarnaast is er aandacxht voor dosimetrie, lokalisatie, moulagetechnieken, positieverificatie met behulp van EPID's en brachytherapie. Het slothoofdstuk is gewijd aan kwaliteitszorg. De bijdragen zijn geschreven door klinisch fysici, radiotherapeutisch laboranten en anderen die nauw bij het vakgebied betrokken zijn. Deze uitgave is de tweede, geheel geactualiseerde druk van de eerdere editie uit 1997.Techniek in de radiotherapie is behalve voor radiodiagnostisch en radiotherapeutisch laboranten in opleiding en MBRT-studenten ook bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiƫle) opleiding hebben afgesloten. De uitgave vormt eveneens een goede introductie voor radiotherapeuten, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers, al dan niet in opleiding, en anderen die nauw betrokken zijn bij de afdeling radiotherapie van een ziekenhuis.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Elsevier Gezondheidszorg
ISBN
9789035237056
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
12667445 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
358

Beschrijving

Techniek in de radiotherapie maakt deel uit van de serie Leerboeken voor radiologisch laboranten. Deze serie leerboeken was oorspronkelijk een gezamenlijk project van de Raad Beroepsopleiding Radiologisch Laboranten (BRL), de Vereniging van Opleidingsinstituten voor Radiologisch Laboranten (VORL) en Elsevier gezondheidszorg.
In Techniek in de radiotherapie komen de technische aspecten van de bestralingsapparatuur en-technieken aan de orde. Eerst worden bestralingsapparatuur, fotonen-en elektronenbundels. Een uitvoerig hoofdstuk is gewijd aan bestralingstechnieken. Daarnaast is er aandacxht voor dosimetrie, lokalisatie, moulagetechnieken, positieverificatie met behulp van EPID's en brachytherapie. Het slothoofdstuk is gewijd aan kwaliteitszorg. De bijdragen zijn geschreven door klinisch fysici, radiotherapeutisch laboranten en anderen die nauw bij het vakgebied betrokken zijn. Deze uitgave is de tweede, geheel geactualiseerde druk van de eerdere editie uit 1997.
Techniek in de radiotherapie is behalve voor radiodiagnostisch en radiotherapeutisch laboranten in opleiding en MBRT-studenten ook bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiƫle) opleiding hebben afgesloten. De uitgave vormt eveneens een goede introductie voor radiotherapeuten, klinisch fysici en klinisch fysisch medewerkers, al dan niet in opleiding, en anderen die nauw betrokken zijn bij de afdeling radiotherapie van een ziekenhuis.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Elsevier Gezondheidszorg
ISBN
9789035237056
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Juni 2014
Bestandsgrootte
12667445 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
358