Taal is alles wat het geval is (e-Book)

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Imme Dros

EPUB | Oktober 2021 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Taal is de stof waar dromen van worden gemaakt, ideeën in worden geformuleerd en waar verhalen uit worden geboren. En ook al loert het misverstand overal, 'omdat de helft van de mensheid zich slecht uitdrukt en de andere helft slecht luistert', een andere wereld is er niet, schrijft Imme Dros in Taal is alles wat het geval is. Met een beroemde tekst van de filosoof Ludwig Wittgenstein als vertrekpunt begint taalmens Dros een virtuoze zoektocht naar de herkomst van woorden en zinnen, waarin ze laat zien wat klanken met ons doen, hoe taal betovert en misleidt. En hoe we altijd aan het vertalen zijn. Niet alleen de teksten uit een vreemde taal, maar ook die uit onze omgangstaal, omdat geen individu hetzelfde klinkt. Imme Dros (1936) schreef, vertaalde en hertaalde vele boeken, vooral voor kinderen. Met sprankelende taal wist ze de klassieke teksten van Homerus bij steeds nieuwe generaties immens populair te maken.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Imme Dros
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044649581
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Oktober 2021
Bestandsgrootte
165350 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
49

Beschrijving

Taal is de stof waar dromen van worden gemaakt, ideeën in worden geformuleerd en waar verhalen uit worden geboren. En ook al loert het misverstand overal, 'omdat de helft van de mensheid zich slecht uitdrukt en de andere helft slecht luistert', een andere wereld is er niet, schrijft Imme Dros in Taal is alles wat het geval is.
Met een beroemde tekst van de filosoof Ludwig Wittgenstein als vertrekpunt begint taalmens Dros een virtuoze zoektocht naar de herkomst van woorden en zinnen, waarin ze laat zien wat klanken met ons doen, hoe taal betovert en misleidt. En hoe we altijd aan het vertalen zijn. Niet alleen de teksten uit een vreemde taal, maar ook die uit onze omgangstaal, omdat geen individu hetzelfde klinkt.
Imme Dros (1936) schreef, vertaalde en hertaalde vele boeken, vooral voor kinderen. Met sprankelende taal wist ze de klassieke teksten van Homerus bij steeds nieuwe generaties immens populair te maken.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Imme Dros
Uitgever
Prometheus
ISBN
9789044649581
Formaat
EPUB
Publicatiedatum
Oktober 2021
Bestandsgrootte
165350 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
49