Survivalgids voor het consumptieparadijs (e-Book)

over geld, groei en geluk in tijden van crisis

Prijs € 2,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Pepijn Vloemans

EPUB met digitaal watermerk | November 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

`Vroeger was de mens zondig omdat hij uit het paradijs verdreven was; vandaag voelen we onbehagen omdat we in een consumptieparadijs geboren zijn. Pepijn Vloemans zoekt een antwoord op de vraag hoe de economie onze levens beheerst. Is economische groei nodig om gelukkig te worden? Waarom associeert de een het woord duurzaamheid met `lijden de ander met `geluk ? En hoe zit het met het genot van het kopen? Vloemans leest Epicures, Proust en Thoreau en probeert inzicht te geven in de verlangens die onze levens regeren. Zo komt hij tot nieuwe inzichten over vrije tijd, bezit, status en competitie. Survivalgids voor het consumptieparadijs is hét handboek om de economische crisis te doorstaan, de duurzame economie te begrijpen en de drijfveren achter ons koopgedrag bloot te leggen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Pepijn Vloemans
Uitgever
Querido
ISBN
9789021447650
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
1063653 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95

Beschrijving

`Vroeger was de mens zondig omdat hij uit het paradijs verdreven was; vandaag voelen we onbehagen omdat we in een consumptieparadijs geboren zijn. Pepijn Vloemans zoekt een antwoord op de vraag hoe de economie onze levens beheerst. Is economische groei nodig om gelukkig te worden? Waarom associeert de een het woord duurzaamheid met `lijden de ander met `geluk ? En hoe zit het met het genot van het kopen?
Vloemans leest Epicures, Proust en Thoreau en probeert inzicht te geven in de verlangens die onze levens regeren. Zo komt hij tot nieuwe inzichten over vrije tijd, bezit, status en competitie. Survivalgids voor het consumptieparadijs is hét handboek om de economische crisis te doorstaan, de duurzame economie te begrijpen en de drijfveren achter ons koopgedrag bloot te leggen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Pepijn Vloemans
Uitgever
Querido
ISBN
9789021447650
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2013
Bestandsgrootte
1063653 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
95