Steven! (e-Book)

gedicht

Prijs € 4,49

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

René Huigen

EPUB met digitaal watermerk | December 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De poëzie van Huigen is helder en direct, zijn onderwerpen zijn filosofisch en bespiegelend. Steven! is een epos over een moderne antiheld, die al zijn avonturen vanuit zijn armstoel beleeft. Hoewel vastgeklonken, is hij toch tot een eeuwig dolen veroordeeld. Wie schrijft er in 2005 nog een heldendicht of een romantisch epos? René Huigen heeft zich voor zijn nieuwe bundel laten inspireren door de negentiende-eeuwse dichter Van Lennep, die elke dichter met aspiraties aanraadde om dat in vertellende versvorm te doen. Destijds gaven weinig dichters gehoor aan de oproep, wat de prestatie van René Huigen meer dan een eeuw later er alleen maar opmerkelijker op maakt. Steven! is een klassiek heldendicht, maar wel een met een eigentijdse inhoud. Eigenlijk is de hoofdfiguur een moderne Odysseus, die vele avonturen niet op reis maar vanuit zijn stoel meemaakt. Geen held is hij, maar een virtuele antiheld. Als Steven op een goede dag daadwerkelijk zijn huis verlaat, is hij gedoemd tot eeuwig dolen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
René Huigen
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023484363
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
791706 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
31

Beschrijving

De poëzie van Huigen is helder en direct, zijn onderwerpen zijn filosofisch en bespiegelend. Steven! is een epos over een moderne antiheld, die al zijn avonturen vanuit zijn armstoel beleeft. Hoewel vastgeklonken, is hij toch tot een eeuwig dolen veroordeeld.
Wie schrijft er in 2005 nog een heldendicht of een romantisch epos? René Huigen heeft zich voor zijn nieuwe bundel laten inspireren door de negentiende-eeuwse dichter Van Lennep, die elke dichter met aspiraties aanraadde om dat in vertellende versvorm te doen. Destijds gaven weinig dichters gehoor aan de oproep, wat de prestatie van René Huigen meer dan een eeuw later er alleen maar opmerkelijker op maakt.
Steven! is een klassiek heldendicht, maar wel een met een eigentijdse inhoud. Eigenlijk is de hoofdfiguur een moderne Odysseus, die vele avonturen niet op reis maar vanuit zijn stoel meemaakt. Geen held is hij, maar een virtuele antiheld. Als Steven op een goede dag daadwerkelijk zijn huis verlaat, is hij gedoemd tot eeuwig dolen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
René Huigen
Uitgever
De Bezige Bij Amsterdam
ISBN
9789023484363
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
December 2013
Bestandsgrootte
791706 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
31