Stervend dier (e-Book)

Prijs € 6,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Philip Roth

EPUB met digitaal watermerk | November 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

David Kepesh, grijs en in de zestig, cultuurcriticus op televisie en populair docent aan een New Yorkse universiteit, ontmoet Consuele Castillo, een beschaafde studente van vierentwintig, dochter van rijke Cubaanse ballingen. Op slag verandert ze zijn leven in een erotische chaos. Pas na de seksuele revolutie van de jaren zestig lukt het Kepesh uiteindelijk een ordelijk bestaan op te bouwen. Maar de jeugdige schoonheid van Consuela, 'een meesterwerk van wellust', richt hem te gronde. Zijn wereldwijsheid, zijn zelfvertrouwen en zijn verstand laten hem in de steek, en wat begon als een onbekommerd avontuurtje, ontwikkelt zich in acht jaar tijd tot een navrant en tragisch verhaal van liefde en verlies. Het is verbluffend te lezen hoe uitvoerig het Amerikaanse seksuele panorama van na de jaren zestig door Een stervend dier in kaart wordt gebracht. Opnieuw verknoopt Philip Roth met ongeƫvenaarde virtuositeit het lot van zijn personages met de maatschappelijke krachten die ons dagelijkse leven bepalen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Philip Roth
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023469070
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2011
Bestandsgrootte
664353 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92

Beschrijving

David Kepesh, grijs en in de zestig, cultuurcriticus op televisie en populair docent aan een New Yorkse universiteit, ontmoet Consuele Castillo, een beschaafde studente van vierentwintig, dochter van rijke Cubaanse ballingen. Op slag verandert ze zijn leven in een erotische chaos.
Pas na de seksuele revolutie van de jaren zestig lukt het Kepesh uiteindelijk een ordelijk bestaan op te bouwen. Maar de jeugdige schoonheid van Consuela, 'een meesterwerk van wellust', richt hem te gronde. Zijn wereldwijsheid, zijn zelfvertrouwen en zijn verstand laten hem in de steek, en wat begon als een onbekommerd avontuurtje, ontwikkelt zich in acht jaar tijd tot een navrant en tragisch verhaal van liefde en verlies.

Het is verbluffend te lezen hoe uitvoerig het Amerikaanse seksuele panorama van na de jaren zestig door Een stervend dier in kaart wordt gebracht. Opnieuw verknoopt Philip Roth met ongeƫvenaarde virtuositeit het lot van zijn personages met de maatschappelijke krachten die ons dagelijkse leven bepalen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Philip Roth
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789023469070
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
November 2011
Bestandsgrootte
664353 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
92