Statistiek in bedrijf

Prijs € 49,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

H. Quaadgras

Paperback | September 2006 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Statistiek wordt tegenwoordig veel gebruikt. Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan of er worden wel cijfers over bijvoorbeeld werkloosheid, verkeersongevallen of beursnoteringen gepresenteerd met tabellen en/of grafieken. Vaak worden deze cijfers nog verder toeglicht met bepaalde analysemethoden, allemaal onderdelen van statistiek. Ook bedrijven en instellingen maken veel gebruik van statistiek. Het uiteindelijke doel hiervan is het inzichtelijk aanleveren van informatie om beter onderbouwde beslissingen te kunnen nemen.Statistiek wordt door veel studenten als moeilijk ervaren. In Statistiek in bedrijf richt de auteur zich daarom vooral op het toegankelijk maken van statistiek voor hbo-studenten. In deze uitgave is de statistiek beter inzichtelijk gemaakt door een heldere opbouw en uitleg van de theorie, geillustreerd met diverse aansprekende voorbeelden. Omdat statistiek vooral beheerst kan worden door het daadwerkelijk toe te passen zijn in het boek diverse praktische oefeningen en examenopgaven opgenomen. Op de website www.statistiekinbedrijf.wolters.nl staan de uitwerkingen van de oefeningen gepubliceerd.Statistiek in bedrijf is geschreven voor SPD-studenten Bedrijfsstatistiek. Echter, de onderwerpkeuze en de gekozen opzet maken deze uitgave ook zeer geschikt voor andere hbo-studenten.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
H. Quaadgras
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001705282
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
308

Beschrijving

Statistiek wordt tegenwoordig veel gebruikt. Je kunt geen krant of tijdschrift openslaan of er worden wel cijfers over bijvoorbeeld werkloosheid, verkeersongevallen of beursnoteringen gepresenteerd met tabellen en/of grafieken. Vaak worden deze cijfers nog verder toeglicht met bepaalde analysemethoden, allemaal onderdelen van statistiek. Ook bedrijven en instellingen maken veel gebruik van statistiek. Het uiteindelijke doel hiervan is het inzichtelijk aanleveren van informatie om beter onderbouwde beslissingen te kunnen nemen.
Statistiek wordt door veel studenten als moeilijk ervaren. In Statistiek in bedrijf richt de auteur zich daarom vooral op het toegankelijk maken van statistiek voor hbo-studenten. In deze uitgave is de statistiek beter inzichtelijk gemaakt door een heldere opbouw en uitleg van de theorie, geillustreerd met diverse aansprekende voorbeelden. Omdat statistiek vooral beheerst kan worden door het daadwerkelijk toe te passen zijn in het boek diverse praktische oefeningen en examenopgaven opgenomen. Op de website www.statistiekinbedrijf.wolters.nl staan de uitwerkingen van de oefeningen gepubliceerd.
Statistiek in bedrijf is geschreven voor SPD-studenten Bedrijfsstatistiek. Echter, de onderwerpkeuze en de gekozen opzet maken deze uitgave ook zeer geschikt voor andere hbo-studenten.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
H. Quaadgras
Uitgever
Noordhoff
ISBN
9789001705282
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
September 2006
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
308