Statistiek en wetenschap

Prijs € 38,20

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Jan Beirlant, Goedele Dierckx, Mia Hubert

Hardback | November 2009 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

In verschillende wetenschappelijke domeinen wordt statistiek aangewend om uitspraken op een wetenschappelijk verantwoorde wijze te staven. Op basis van dataverzameling en analyse van de gegevens probeert men op zoek te gaan naar genuanceerde informatie over systemen, methoden, producties of populaties. Dit boek is geschreven voor al wie een elementaire statistische analyse wil begrijpen of uitvoeren.Aan de hand van praktische voorbeelden uit verschillende wetenschappelijke vakgebieden worden de opeenvolgende stappen in een statistische aanpak doorlopen.De beschrijvende statistiek komt als eerste aan bod, waarbij gegevens op een zinvolle manier worden voorgesteld en samengevat. Daarna wordt dieper ingegaan op het analyseren en interpreteren van gegevens. Door de gepaste statistische modellen en methoden te kiezen wordt getracht om wetenschappelijke conclusies uit de data te halen.Over de auteurs:JAN BEIRLANT is gewoon hoogleraar aan het departement Wiskunde en is verbonden aan het Universitair Centrum voor Statistiek van de K.U.Leuven. Naast enkele meer gevorderde cursussen statistiek doceert hij basiscursussen aan studenten Bio-Ingenieur, Burgerlijk Ingenieur en Criminologie van de K.U.Leuven.GOEDELE DIERCKX studeerde en promoveerde aan de K.U.Leuven waar zij nu statistische vakken doceert. Via een samenwerking met het Universitair Centrum voor Statistiek voert zij ook praktische statistische analyses uit voor verschillende bedrijven.MIA HUBERT is hoofddocent aan het departement Wiskunde en is verbonden aan het Universitair Centrum voor Statistiek van de K.U.Leuven. Zij doceert aan de faculteit Wetenschappen verschillende inleidende en gevorderde cursussen statistiek.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Beirlant, Goedele Dierckx, Mia Hubert
Uitgever
Acco
ISBN
9789033460661
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
337

Beschrijving

In verschillende wetenschappelijke domeinen wordt statistiek aangewend om uitspraken op een wetenschappelijk verantwoorde wijze te staven. Op basis van dataverzameling en analyse van de gegevens probeert men op zoek te gaan naar genuanceerde informatie over systemen, methoden, producties of populaties. Dit boek is geschreven voor al wie een elementaire statistische analyse wil begrijpen of uitvoeren.
Aan de hand van praktische voorbeelden uit verschillende wetenschappelijke vakgebieden worden de opeenvolgende stappen in een statistische aanpak doorlopen.
De beschrijvende statistiek komt als eerste aan bod, waarbij gegevens op een zinvolle manier worden voorgesteld en samengevat. Daarna wordt dieper ingegaan op het analyseren en interpreteren van gegevens. Door de gepaste statistische modellen en methoden te kiezen wordt getracht om wetenschappelijke conclusies uit de data te halen.

Over de auteurs:

JAN BEIRLANT is gewoon hoogleraar aan het departement Wiskunde en is verbonden aan het Universitair Centrum voor Statistiek van de K.U.Leuven. Naast enkele meer gevorderde cursussen statistiek doceert hij basiscursussen aan studenten Bio-Ingenieur, Burgerlijk Ingenieur en Criminologie van de K.U.Leuven.

GOEDELE DIERCKX studeerde en promoveerde aan de K.U.Leuven waar zij nu statistische vakken doceert. Via een samenwerking met het Universitair Centrum voor Statistiek voert zij ook praktische statistische analyses uit voor verschillende bedrijven.

MIA HUBERT is hoofddocent aan het departement Wiskunde en is verbonden aan het Universitair Centrum voor Statistiek van de K.U.Leuven. Zij doceert aan de faculteit Wetenschappen verschillende inleidende en gevorderde cursussen statistiek.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Beirlant, Goedele Dierckx, Mia Hubert
Uitgever
Acco
ISBN
9789033460661
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
November 2009
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
337