Starten met programmeren

een introductie in Java

Prijs € 19,00

Uitverkocht

M. Sint

Paperback | Mei 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Starten met Programmeren biedt beginners een gebruikersvriendelijke inleiding in het ontwerpen van computerprogramma's.Dit boek nodigt u uit om vanaf het eerste hoofdstuk actief met programmeren bezig te zijn. U maakt meteen programma's in de computertaal JavaLogo, die speciaal voor inleidende cursussen is ontworpen. Uw programma's besturen een pen op een tekenblad. De tekeningen worden direct op het scherm zichtbaar gemaakt.Daarnaast leert u de grondbeginselen van gestructureerd programma-ontwerp, die u doorgaans in gangbare handleidingen bij computertalen als JavaScript niet aan zult treffen. Bovendien maakt u kennis met de faciliteiten die moderne computertalen hiervoor bieden.Het boek kunt u in ongeveer 25 uur doorwerken. Hierna zult u veel gemakkelijker aan de slag kunnen gaan met populaire computertalen als JavaScript voor uw eigen webapplicaties.De software is te downloaden vanaf het web, en draait op alle gangbare versies van Windows.Drs. H.J. (Marleen) Sint werd in 1951 in Amsterdam geboren, studeerde daar Scheikunde met Informatica als bijvak en werkt sinds 1987 bij de Open Universiteit Nederland. Als docent softwaretechnologie heeft ze vele cursussen ontwikkeld en gegeven. In het bijzonder is ze betrokken geweest bij de Java-cursussen die een belangrijke lijn vormen in het curriculum van de informaticaopleiding van de Open Universiteit. Het ontwikkelen van studiematerialen die geheel geschikt zijn voor zelfstudie en het uitwerken van praktische opdrachten daarbij heeft altijd haar warme belangstelling gehad.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
M. Sint
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050411035
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98

Beschrijving

Starten met Programmeren biedt beginners een gebruikersvriendelijke inleiding in het ontwerpen van computerprogramma's.
Dit boek nodigt u uit om vanaf het eerste hoofdstuk actief met programmeren bezig te zijn. U maakt meteen programma's in de computertaal JavaLogo, die speciaal voor inleidende cursussen is ontworpen. Uw programma's besturen een pen op een tekenblad. De tekeningen worden direct op het scherm zichtbaar gemaakt.

Daarnaast leert u de grondbeginselen van gestructureerd programma-ontwerp, die u doorgaans in gangbare handleidingen bij computertalen als JavaScript niet aan zult treffen. Bovendien maakt u kennis met de faciliteiten die moderne computertalen hiervoor bieden.

Het boek kunt u in ongeveer 25 uur doorwerken. Hierna zult u veel gemakkelijker aan de slag kunnen gaan met populaire computertalen als JavaScript voor uw eigen webapplicaties.

De software is te downloaden vanaf het web, en draait op alle gangbare versies van Windows.

Drs. H.J. (Marleen) Sint werd in 1951 in Amsterdam geboren, studeerde daar Scheikunde met Informatica als bijvak en werkt sinds 1987 bij de Open Universiteit Nederland. Als docent softwaretechnologie heeft ze vele cursussen ontwikkeld en gegeven. In het bijzonder is ze betrokken geweest bij de Java-cursussen die een belangrijke lijn vormen in het curriculum van de informaticaopleiding van de Open Universiteit. Het ontwikkelen van studiematerialen die geheel geschikt zijn voor zelfstudie en het uitwerken van praktische opdrachten daarbij heeft altijd haar warme belangstelling gehad.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
M. Sint
Uitgever
Epsilon Uitgaven
ISBN
9789050411035
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Mei 2008
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
98