Standpunten (e-Book)

wat we van de grote filosofen kunnen leren

Prijs € 9,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Svend Brinkmann

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2017 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

We zijn er goed in om de wereld te meten en wegen: alles wat we doen, moet tegenwoordig ‘ergens voor kunnen worden gebruikt’, ‘nuttig zijn’ of ons ‘iets opleveren’. Volgens psycholoog Svend Brinkmann leidt dit uiteindelijk tot leegte en onttrekt het betekenis aan het bestaan. Maar wat moeten we dan? Het uitgangspunt van Standpunten is dat de ware betekenis van het leven gekoppeld is aan verschijnselen die zelf waarde hebben, zoals verantwoordelijkheid, vrijheid, waardigheid, liefde en vergeving. Brinkmann behandelt zijn tien standpunten aan de hand van de ideeën van klassieke filosofen als Aristoteles, Kant, Nietzsche en Kierkegaard, en maakt ze zo relevant voor de huidige tijd.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Svend Brinkmann
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044976182
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2017
Bestandsgrootte
852731 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176

Beschrijving

We zijn er goed in om de wereld te meten en wegen: alles wat we doen, moet tegenwoordig ‘ergens voor kunnen worden gebruikt’, ‘nuttig zijn’ of ons ‘iets opleveren’. Volgens psycholoog Svend Brinkmann leidt dit uiteindelijk tot leegte en onttrekt het betekenis aan het bestaan. Maar wat moeten we dan?

Het uitgangspunt van Standpunten is dat de ware betekenis van het leven gekoppeld is aan verschijnselen die zelf waarde hebben, zoals verantwoordelijkheid, vrijheid, waardigheid, liefde en vergeving. Brinkmann behandelt zijn tien standpunten aan de hand van de ideeën van klassieke filosofen als Aristoteles, Kant, Nietzsche en Kierkegaard, en maakt ze zo relevant voor de huidige tijd.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Svend Brinkmann
Uitgever
Lev.
ISBN
9789044976182
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2017
Bestandsgrootte
852731 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
176