Spinoza uit zijn gelijkenissen en voorbeelden (e-Book)

Voor iedereen

Prijs € 8,99
Download direct dit e-Book
Deze titel komt in aanmerking voor

Jan Knol

EPUB met digitaal watermerk | Maart 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Spinoza's filosofie is fascinerend en hoogst actueel. Het gaat bij Spinoza om een nieuw godsbesef, waarvoor hij in zijn eigen tijd werd verketterd maar dat in onze dagen heel modern aandoet. Uit dat godsbesef leidt Spinoza op inventieve en systematische wijze allerlei inzichten af op het gebied van ethiek en moraal.Aan de hand Spinoza's gelijkenissen en voorbeelden illustreert Jan Knol Spinoza's gedachtengoed in begrij-pelijke taal en blijft daarbij dicht bij diens tekst. Zo maakt hij de grote filosoof toegankelijk voor iedereen. Knol besluit met een gesprek tussen Jezus en Spinoza, waarin hij de overeenkomsten en de verschillen in hun denken op lichtvoetige wijze belicht.Wees gewaarschuwd:'De kennismaking met Spinoza kan van beslissende invloed op je leven zijn.' J.H. LEOPOLD

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Jan Knol
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028443167
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1758516 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Spinoza's filosofie is fascinerend en hoogst actueel. Het gaat bij Spinoza om een nieuw godsbesef, waarvoor hij in zijn eigen tijd werd verketterd maar dat in onze dagen heel modern aandoet. Uit dat godsbesef leidt Spinoza op inventieve en systematische wijze allerlei inzichten af op het gebied van ethiek en moraal.
Aan de hand Spinoza's gelijkenissen en voorbeelden illustreert Jan Knol Spinoza's gedachtengoed in begrij-pelijke taal en blijft daarbij dicht bij diens tekst. Zo maakt hij de grote filosoof toegankelijk voor iedereen. Knol besluit met een gesprek tussen Jezus en Spinoza, waarin hij de overeenkomsten en de verschillen in hun denken op lichtvoetige wijze belicht.
Wees gewaarschuwd:
'De kennismaking met Spinoza kan van beslissende invloed op je leven zijn.' J.H. LEOPOLD

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Jan Knol
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028443167
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Maart 2018
Bestandsgrootte
1758516 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208