Soldaat van Hitler (e-Book)

Het dagelijkse leven in het Duitse leger van 1939 tot 1945

Prijs € 18,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Benoït Rondeau

EPUB met digitaal watermerk | April 2020 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Kon men een soldaat van Hitler zijn en 'gewoon' soldaat blijven? Hoe was de Duitse soldaat bewapend en hoe werd hij geleid? Hoe was zijn contact met de burgers? Hoe beleefde hij de oorlog? En in welke mate was hij genazificeerd?Dit gedetailleerde overzichtswerk brengt alle facetten van het Duitse soldatenleven in oorlogstijd in kaart: de opleiding in de kazerne, de gevechtshandelingen, de tactieken, de materiële levensomstandigheden aan het front in verschillende delen van de wereld, de gezondheidszorg, de vrije tijd, de verloven, de omgang met de burgers in bezet gebied enzovoort. Aan de hand van talrijke ooggetuigenverslagen wordt onderzocht wat het betekende om tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Duitse leger te dienen.In deze veelzijdige studie worden voor het eerst heel wat pertinente vraagstukken over de Duitse krijgsmacht samengebracht. De auteur weerlegt onder meer de mythe van het apolitieke Duitse leger en wijst erop dat de Duitse soldaten, of ze nu bij de land-, zee- of luchtmacht hoorden, sterk geïndoctrineerd waren door de nazi-ideologie. In een uitvoerige bespreking van de oorlogsmisdaden wordt ook afgerekend met het idee van de 'schone', correcte Wehrmacht.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Benoït Rondeau
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401467568
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
1266394 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
544

Beschrijving

Kon men een soldaat van Hitler zijn en 'gewoon' soldaat blijven? Hoe was de Duitse soldaat bewapend en hoe werd hij geleid? Hoe was zijn contact met de burgers? Hoe beleefde hij de oorlog? En in welke mate was hij genazificeerd?

Dit gedetailleerde overzichtswerk brengt alle facetten van het Duitse soldatenleven in oorlogstijd in kaart: de opleiding in de kazerne, de gevechtshandelingen, de tactieken, de materiële levensomstandigheden aan het front in verschillende delen van de wereld, de gezondheidszorg, de vrije tijd, de verloven, de omgang met de burgers in bezet gebied enzovoort. Aan de hand van talrijke ooggetuigenverslagen wordt onderzocht wat het betekende om tijdens de Tweede Wereldoorlog in het Duitse leger te dienen.

In deze veelzijdige studie worden voor het eerst heel wat pertinente vraagstukken over de Duitse krijgsmacht samengebracht. De auteur weerlegt onder meer de mythe van het apolitieke Duitse leger en wijst erop dat de Duitse soldaten, of ze nu bij de land-, zee- of luchtmacht hoorden, sterk geïndoctrineerd waren door de nazi-ideologie. In een uitvoerige bespreking van de oorlogsmisdaden wordt ook afgerekend met het idee van de 'schone', correcte Wehrmacht.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Benoït Rondeau
Uitgever
Lannoo
ISBN
9789401467568
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2020
Bestandsgrootte
1266394 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
544