Schlump

Prijs € 28,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hans Herbert Grimm

Hardback | Mei 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een vergeten oorlogsboek: ingemetseld en 85 jaar later opnieuw ontdektIn 1928 gaf de joodse uitgever Kurt Wolff de indringende roman Schlump uit. Kort daarna werdhet boek door de nazipartij als 'on-Duits' gekwalificeerd en vernietigd in 1933, bij de boekverbrandingen, die voor eeuwig in het collectieve geheugen gegrift staan.Schlump is pacifistisch en steekt de draak met het nationalisme - het gaat over een zestienjarige soldaat die tijdens zijn dienstplicht geconfronteerd wordt met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en erachter komt dat er geen heldendom in de loopgraven te vinden is. Schlump is de enige soldaat van zijn divisie die de oorlog overleeft.Terwijl andere titels wel de boekverbrandingen overleefden, verdwenen Schlump en de auteur in de obscuriteit. Pas toen recentelijk onderzoek werd gedaan naar de verbrande boeken uit nazi- Duitsland werd het opnieuw ontdekt. Dit boek vormt de verbinding tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Hans Herbert Grimm
Uitgever
Grote Letter Bibliotheek
ISBN
9789036430944
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416

Beschrijving

Een vergeten oorlogsboek: ingemetseld en 85 jaar later opnieuw ontdekt

In 1928 gaf de joodse uitgever Kurt Wolff de indringende roman Schlump uit. Kort daarna werd
het boek door de nazipartij als 'on-Duits' gekwalificeerd en vernietigd in 1933, bij de boekverbrandingen, die voor eeuwig in het collectieve geheugen gegrift staan.
Schlump is pacifistisch en steekt de draak met het nationalisme - het gaat over een zestienjarige soldaat die tijdens zijn dienstplicht geconfronteerd wordt met de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en erachter komt dat er geen heldendom in de loopgraven te vinden is. Schlump is de enige soldaat van zijn divisie die de oorlog overleeft.
Terwijl andere titels wel de boekverbrandingen overleefden, verdwenen Schlump en de auteur in de obscuriteit. Pas toen recentelijk onderzoek werd gedaan naar de verbrande boeken uit nazi- Duitsland werd het opnieuw ontdekt. Dit boek vormt de verbinding tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Hans Herbert Grimm
Uitgever
Grote Letter Bibliotheek
ISBN
9789036430944
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Mei 2016
Categorie
Overig
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
416