Samen voor ons eigen (e-Book)

sociaal gedrag van de prehistorie tot de Faceboekgeneratie

Prijs € 6,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Dirk Draulans

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2012 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

De mens is de slimste diersoort die ooit op aarde heeft geleefd. Maar hoe meer we leren over onszelf, hoe minder we ervan begrijpen. In Samen voor ons eigen gaat bioloog en journalist Dirk Draulans op zoek naar de oorzaken en patronen van het menselijk samenleven. Zijn we veroordeeld om door het leven te gaan als botte egoïsten? Of moeten we ons meer bewust zijn van onze drang om toch te zorgen voor elkaar? En hoe komt het dat we elkaars gedrag zo slecht kunnen inschatten? 10.000 jaar geleden waren er 6 miljoen mensen, vandaag zijn het er 7 miljard. 10.000 jaar geleden was de wereld onoverzichtelijk groot, vandaag brengt Facebook ons in realtime in contact met mensen op alle continenten. We hebben ons met succes aangepast aan de groeiende complexiteit van ons sociale leven. Dirk Draulans beschrijft hoe dat in zijn werk is gegaan en komt tot verrassende conclusies. Dirk Draulans (1956) is bioloog, journalist en schrijver. Hij is doctor in de Wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford, waar hij zich bekwaamde in de gedragswetenschappen. Sinds 1987 is hij redacteur bij Knack. Zijn ervaringen als oorlogscorrespondent en Afrikaganger heeft hij neergeschreven in tal van geruchtmakende boeken. In 2008 verscheen van hem de bestseller Het succes van slechte seks en in 2010 Beagle Dagboek. Hij speelde dat jaar ook een centrale rol in de tv-reeks In het kielzog van Darwin (VPRO/Canvas).

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Dirk Draulans
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421761
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2012
Bestandsgrootte
816061 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
307

Beschrijving

De mens is de slimste diersoort die ooit op aarde heeft geleefd. Maar hoe meer we leren over onszelf, hoe minder we ervan begrijpen. In Samen voor ons eigen gaat bioloog en journalist Dirk Draulans op zoek naar de oorzaken en patronen van het menselijk samenleven. Zijn we veroordeeld om door het leven te gaan als botte egoïsten? Of moeten we ons meer bewust zijn van onze drang om toch te zorgen voor elkaar? En hoe komt het dat we elkaars gedrag zo slecht kunnen inschatten? 10.000 jaar geleden waren er 6 miljoen mensen, vandaag zijn het er 7 miljard. 10.000 jaar geleden was de wereld onoverzichtelijk groot, vandaag brengt Facebook ons in realtime in contact met mensen op alle continenten. We hebben ons met succes aangepast aan de groeiende complexiteit van ons sociale leven. Dirk Draulans beschrijft hoe dat in zijn werk is gegaan en komt tot verrassende conclusies.

Dirk Draulans (1956) is bioloog, journalist en schrijver. Hij is doctor in de Wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford, waar hij zich bekwaamde in de gedragswetenschappen. Sinds 1987 is hij redacteur bij Knack. Zijn ervaringen als oorlogscorrespondent en Afrikaganger heeft hij neergeschreven in tal van geruchtmakende boeken. In 2008 verscheen van hem de bestseller Het succes van slechte seks en in 2010 Beagle Dagboek. Hij speelde dat jaar ook een centrale rol in de tv-reeks In het kielzog van Darwin (VPRO/Canvas).

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Dirk Draulans
Uitgever
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN
9789460421761
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2012
Bestandsgrootte
816061 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
307