Rembrandt's Reading (e-Book)

the Artist's Bookshelf of Ancient Poetry and History

Prijs € 34,99

Niet beschikbaar

A. Golahny

Adobe PDF | September 2011 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Een reconstructie van Rembrandts bibliotheek en de invloed van zijn leesgedrag op zijn creatieve werkHoewel Rembrandts interesse in de bijbel al lang als zeer groot erkend wordt, is zijn belangstelling voor seculiere literatuur relatief onderbelicht. Al in 1641 werd Rembrandt door Philips Angel geprezen om 'de ijver waarmee hij de kennis over historische verhalen uitzocht in oude, muffige boeken'. Amy Golahny borduurt voort op deze observatie door Rembrandts bibliotheek te reconstrueren op basis van de boedelbeschrijving naar aanleiding van Rembrandts faillissement in 1656 en door opnieuw waar te nemen hoe het lezen van historische verhalen bijdroeg aan Rembrandts creatieve proces.Golahny plaatst Rembrandt in de in streektaal onderlegde cultuur van het zeventiende-eeuwse Holland en laat zien dat de schilder een pragmatische lezer was wiens aandacht voor historische teksten hem sterkte in de rivaliteit met Rubens voor visueel drama en eruditie.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
A. Golahny
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789048505210
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
10115403 bytes
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
296

Beschrijving

Een reconstructie van Rembrandts bibliotheek en de invloed van zijn leesgedrag op zijn creatieve werk

Hoewel Rembrandts interesse in de bijbel al lang als zeer groot erkend wordt, is zijn belangstelling voor seculiere literatuur relatief onderbelicht. Al in 1641 werd Rembrandt door Philips Angel geprezen om 'de ijver waarmee hij de kennis over historische verhalen uitzocht in oude, muffige boeken'. Amy Golahny borduurt voort op deze observatie door Rembrandts bibliotheek te reconstrueren op basis van de boedelbeschrijving naar aanleiding van Rembrandts faillissement in 1656 en door opnieuw waar te nemen hoe het lezen van historische verhalen bijdroeg aan Rembrandts creatieve proces.

Golahny plaatst Rembrandt in de in streektaal onderlegde cultuur van het zeventiende-eeuwse Holland en laat zien dat de schilder een pragmatische lezer was wiens aandacht voor historische teksten hem sterkte in de rivaliteit met Rubens voor visueel drama en eruditie.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
A. Golahny
Uitgever
AUP Wetenschappelijk
ISBN
9789048505210
Formaat
Adobe PDF
Publicatiedatum
September 2011
Bestandsgrootte
10115403 bytes Kb
Taal
Engelstalig
Aantal Pagina's
296