Rembrandt

Prijs € 29,90

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Typex

Paperback | April 2013 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Rembrandt gaat over werk, leven, dood, kunst, roem en liefde. Het is een graphic novel over Nederlands grootste kunstenaar: het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de puissant rijke Amsterdam van de zeventiende eeuw. Op het hoogtepunt van zijn roem is Rembrandt een gevierd kunstenaar, die profiteert van de weelde van de burgerij in Amsterdam. Hij is getrouwd met Saskia, de liefde van zijn leven. Hij verdient veel geld, maar hij geeft het even makkelijk weer uit. Maar als Saskia overlijdt, belandt Rembrandt in een diep dal. Hij raakt verstrikt in een affaire met een kindermeisje van zijn zoontje Titus, Geertje, die uitmondt in een serie rechtszaken. Uiteindelijk wordt hij failliet verklaard en moet hij zijn huis verkopen. In de relatie met zijn huishoudster Hendrickje vindt Rembrandt voor korte duur weer troost en genegenheid. Hij blijft werken tot het einde van zijn leven, maar eindigt zijn dagen in eenzaamheid. Typex heeft zich laten inspireren door de vele anekdotes over het leven van de schilder en toont hem op zijn menselijkst: getalenteerd, temperamentvol, arrogant, maar ook liefdevol. Beeld en verhaal vormen een geheel in dit boek: Rembrandts vroege jaren staan in het teken van licht, maar naarmate zijn leven zwaarder wordt, kleuren zijn schilderijen steeds donkerder en intoverter.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Typex
Uitgever
Oog & Blik
ISBN
9789054923961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Rembrandt gaat over werk, leven, dood, kunst, roem en liefde. Het is een graphic novel over Nederlands grootste kunstenaar: het verhaal speelt zich af tegen de achtergrond van de puissant rijke Amsterdam van de zeventiende eeuw.

Op het hoogtepunt van zijn roem is Rembrandt een gevierd kunstenaar, die profiteert van de weelde van de burgerij in Amsterdam. Hij is getrouwd met Saskia, de liefde van zijn leven. Hij verdient veel geld, maar hij geeft het even makkelijk weer uit. Maar als Saskia overlijdt, belandt Rembrandt in een diep dal. Hij raakt verstrikt in een affaire met een kindermeisje van zijn zoontje Titus, Geertje, die uitmondt in een serie rechtszaken. Uiteindelijk wordt hij failliet verklaard en moet hij zijn huis verkopen. In de relatie met zijn huishoudster Hendrickje vindt Rembrandt voor korte duur weer troost en genegenheid. Hij blijft werken tot het einde van zijn leven, maar eindigt zijn dagen in eenzaamheid.

Typex heeft zich laten inspireren door de vele anekdotes over het leven van de schilder en toont hem op zijn menselijkst: getalenteerd, temperamentvol, arrogant, maar ook liefdevol. Beeld en verhaal vormen een geheel in dit boek: Rembrandts vroege jaren staan in het teken van licht, maar naarmate zijn leven zwaarder wordt, kleuren zijn schilderijen steeds donkerder en intoverter.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Typex
Uitgever
Oog & Blik
ISBN
9789054923961
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
April 2013
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig