Reis door Lapland 1732

Iter Lapponicum, het dagboek van Carl Linnaeus

Prijs € 22,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Carl Linnaeus

Paperback | December 2007 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Het unieke reisverslag en dagboek van de beroemde Zweedse arts, botanicus en zooloog Carolus Linnaeus: Iter lapponicum. Zweden, voorjaar 1732. Carl Linnaeus maakt op 25-jarige leeftijd een onderzoeksreis door Lapland. Iter lapponicum is het reisverslag waarin hij onderweg gedetailleerd de planten, dieren en andere natuurverschijnselen beschrijft, maar ook de leefwijze van de lokale bevolking: de Samen.De tekst geeft een indringend beeld van hoe Linnaeus zijn vijfmaandse reis beleeft. Tussen de regels door zijn vaak de eenzaamheid en de ontberingen te voelen, maar altijd schrijft Linnaeus scherp en vol verwondering.Naast de tekst bevat Iter lapponicum zo'n 250 pentekeningen. Vele zijn haastig geschetst en komen soms zelfs kinderlijk over, maar andere zijn zorgvuldig getekend en rijk aan fijne details. De knappe plantentekeningen verraden de hand van een expert.Iter lapponicum is daarmee een puur en levendig reisverslag. Het geeft een uniek beeld van deze historische onderneming, maar ook van de man die later onsterfelijk zou worden als de grondlegger van de wetenschappelijke naamgeving voor planten en dieren.Trefwoorden: natuur, natuurhistorie, botanie, zoologie, planten, dieren, flora, fauna, botanische en zoologische geschiedenis, plantkunde, taxonomie, botanische tekeningen, Carolus Linnaeus, Finland, Lapland, botanische, zoologische nomenclatuur, natuurwetenschap, biologie, reisverslag, dagboek

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Carl Linnaeus
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050112505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
229

Beschrijving

Het unieke reisverslag en dagboek van de beroemde Zweedse arts, botanicus en zooloog Carolus Linnaeus: Iter lapponicum. Zweden, voorjaar 1732. Carl Linnaeus maakt op 25-jarige leeftijd een onderzoeksreis door Lapland. Iter lapponicum is het reisverslag waarin hij onderweg gedetailleerd de planten, dieren en andere natuurverschijnselen beschrijft, maar ook de leefwijze van de lokale bevolking: de Samen.

De tekst geeft een indringend beeld van hoe Linnaeus zijn vijfmaandse reis beleeft. Tussen de regels door zijn vaak de eenzaamheid en de ontberingen te voelen, maar altijd schrijft Linnaeus scherp en vol verwondering.

Naast de tekst bevat Iter lapponicum zo'n 250 pentekeningen. Vele zijn haastig geschetst en komen soms zelfs kinderlijk over, maar andere zijn zorgvuldig getekend en rijk aan fijne details. De knappe plantentekeningen verraden de hand van een expert.

Iter lapponicum is daarmee een puur en levendig reisverslag. Het geeft een uniek beeld van deze historische onderneming, maar ook van de man die later onsterfelijk zou worden als de grondlegger van de wetenschappelijke naamgeving voor planten en dieren.

Trefwoorden: natuur, natuurhistorie, botanie, zoologie, planten, dieren, flora, fauna, botanische en zoologische geschiedenis, plantkunde, taxonomie, botanische tekeningen, Carolus Linnaeus, Finland, Lapland, botanische, zoologische nomenclatuur, natuurwetenschap, biologie, reisverslag, dagboek

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Carl Linnaeus
Uitgever
KNNV Uitgeverij
ISBN
9789050112505
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
December 2007
Categorie
Algemeen
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
229