Rechtspraak mediation

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Februari 2010 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Mediation wordt veelvuldig toegepast in familiezaken, arbeidsrelaties, zakelijke conflicten en bij kwesties tussen overheid en burger, alsmede bij confl icten en geschillen op tal van andere terreinen.De overheid heeft door middel van het project Mediation naast rechtspraak gestimuleerd dat mediation alsnog in beeld komt ook nadat een juridische procedure is gestart en inmiddels gaan stemmen op om te komen tot het verplicht beproeven van mediation alvorens überhaupt bij de rechter aan te mogen kloppen.Deze ontwikkelingen hebben met zich meegebracht dat vragen over mediation of naar aanleiding van een concrete mediationcasus aan de rechter worden voorgelegd en derhalve leiden tot jurisprudentie.Rechtspraak Mediation is tot stand gekomen om enige orde in de desbetreffende jurisprudentie aan te brengen en de hoofdlijnen daarvan zichtbaar te maken.De beschikbare uitspraken van gerechtelijke colleges en tuchtrechters zijn verdeeld in de volgende thema's: Beginselen van mediation (vrijwilligheid en toegang tot de rechter, vertrouwelijkheid en geheimhouding, vrijwilligheid en toerekening van mislukking mediation c.q. van het nietmeewerken aan mediation), Beroepsuitoefening mediator, Afdwingbaarheid mediationclausule en vaststellingsovereenkomst, Forensische Mediation en Buitengerechtelijke kosten/ Proceskosten.Rechtspraak Mediation is in eerste plaats geschikt voor het academische en HBO mediation-onderwijs.Uiteraard zijn ook de mediators er bij gebaat om kennis te nemen van de ontwikkelingen in de civiele, bestuurs- en tuchtrechtspraak op hun vakgebied.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012382564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235

Beschrijving

Mediation wordt veelvuldig toegepast in familiezaken, arbeidsrelaties, zakelijke conflicten en bij kwesties tussen overheid en burger, alsmede bij confl icten en geschillen op tal van andere terreinen.

De overheid heeft door middel van het project Mediation naast rechtspraak gestimuleerd dat mediation alsnog in beeld komt ook nadat een juridische procedure is gestart en inmiddels gaan stemmen op om te komen tot het verplicht beproeven van mediation alvorens überhaupt bij de rechter aan te mogen kloppen.

Deze ontwikkelingen hebben met zich meegebracht dat vragen over mediation of naar aanleiding van een concrete mediationcasus aan de rechter worden voorgelegd en derhalve leiden tot jurisprudentie.

Rechtspraak Mediation is tot stand gekomen om enige orde in de desbetreffende jurisprudentie aan te brengen en de hoofdlijnen daarvan zichtbaar te maken.

De beschikbare uitspraken van gerechtelijke colleges en tuchtrechters zijn verdeeld in de volgende thema's: Beginselen van mediation (vrijwilligheid en toegang tot de rechter, vertrouwelijkheid en geheimhouding, vrijwilligheid en toerekening van mislukking mediation c.q. van het nietmeewerken aan mediation), Beroepsuitoefening mediator, Afdwingbaarheid mediationclausule en vaststellingsovereenkomst, Forensische Mediation en Buitengerechtelijke kosten/ Proceskosten.

Rechtspraak Mediation is in eerste plaats geschikt voor het academische en HBO mediation-onderwijs.

Uiteraard zijn ook de mediators er bij gebaat om kennis te nemen van de ontwikkelingen in de civiele, bestuurs- en tuchtrechtspraak op hun vakgebied.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Sdu Uitgevers
ISBN
9789012382564
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Februari 2010
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
235