Radiobiologie en stralingsbescherming

Prijs € 76,95

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Hardback | Juli 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Dit boek maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. Na de bespreking van het wettelijk kader waarbinnen de stralingsbescherming is geregeld, worden in een drietal hoofdstukken de stralingsbeschermende maatregelen binnen de radiodiagnostiek, teletherapie en brachytherapie behandeld. Met de celbiologie als uitgangspunt wordt in eerste instantie ingegaan op de mogelijke biologische effecten van ioniserende straling op normale en pathologische cellen.Radiobiologie en stralingsbescherming is behalve voor radiologisch laboranten in opleiding ook bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiƫle) opleiding hebben afgesloten. Het niveau van de inhoud van dit boek komt overeen met het niveau stralingsveiligheid 4A, waarvan de kaders in de kernenergiewet zijn weergegeven. Dientengevolge vormt het boek ook een goede introductie voor hen die zich willen voorbereiden op de opleiding stralingsveiligheid niveau 4B en 3, zoals medisch nucleair werker, al dan niet in opleiding, radiodiagnosten, nucleair geneeskundigen, klinisch fysici, biologen, biochemici en apothekers.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814584
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332

Beschrijving

Dit boek maakt deel uit van de serie Medische Beeldvorming en Radiotherapie. Na de bespreking van het wettelijk kader waarbinnen de stralingsbescherming is geregeld, worden in een drietal hoofdstukken de stralingsbeschermende maatregelen binnen de radiodiagnostiek, teletherapie en brachytherapie behandeld. Met de celbiologie als uitgangspunt wordt in eerste instantie ingegaan op de mogelijke biologische effecten van ioniserende straling op normale en pathologische cellen.

Radiobiologie en stralingsbescherming is behalve voor radiologisch laboranten in opleiding ook bij uitstek geschikt voor hen die reeds de (initiƫle) opleiding hebben afgesloten. Het niveau van de inhoud van dit boek komt overeen met het niveau stralingsveiligheid 4A, waarvan de kaders in de kernenergiewet zijn weergegeven. Dientengevolge vormt het boek ook een goede introductie voor hen die zich willen voorbereiden op de opleiding stralingsveiligheid niveau 4B en 3, zoals medisch nucleair werker, al dan niet in opleiding, radiodiagnosten, nucleair geneeskundigen, klinisch fysici, biologen, biochemici en apothekers.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789036814584
Bindwijze
Hardback
Publicatiedatum
Juli 2016
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
332