Psychiatrische rehabilitatie

jaarboek 2008-2008

Prijs € 29,95

Uitverkocht

Paperback | Augustus 2008 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Sinds de introductie van het rehabilitatiedenken in de jaren tachtig van de vorige eeuw hebben zich steeds meer nieuwe methodieken en voorzieningen aangediend voor de maatschappelijke ondersteuning van mensen met ernstige psychische aandoeningen. De ingezette vermaatschappelijking van de ggz – en de obstakels die men daarbij tegenkomt – heeft de urgentie van effectieve rehabiliterende hulpverlening alleen maar doen toenemen. Dit jaarboek bundelt een ruime selectie bijdragen, en geeft daarmee een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van rehabilitatie in Nederland. Hierbij komen nieuwe methodieken, doelgroepen, zorgarrangementen en interventies aan de orde. Alle ‘klassieke’ rehabilitatieterreinen – wonen, werken, leren, dagbesteding en sociale relaties – worden behandeld, maar ook de betekenis van thema’s als herstel, empowerment, ACT-teams, stigmatisering en maatschappelijke steunsystemen voor de rehabilitatiepraktijk. Al deze onderwerpen worden beschreven door auteurs die de Nederlandse kennis en praktijken mede in de context van internationale onderzoekskennis plaatsen. Het Kenniscentrum Herstel en Rehabilitatie zal een dergelijk overzicht iedere twee jaar herhalen, zodat het veld op de hoogte blijft van nieuwe kennis en best practices. Hopelijk is dit het begin van een sterke traditie van kennisontwikkeling in dit werkveld, want die is onmisbaar in het streven naar een hoogwaardige, effectieve rehabilitatiepraktijk in Nederland.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066659469
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287

Beschrijving

Sinds de introductie van het rehabilitatiedenken in de jaren tachtig van de vorige eeuw hebben zich steeds meer nieuwe methodieken en voorzieningen aangediend voor de maatschappelijke ondersteuning van mensen met ernstige psychische aandoeningen. De ingezette vermaatschappelijking van de ggz – en de obstakels die men daarbij tegenkomt – heeft de urgentie van effectieve rehabiliterende hulpverlening alleen maar doen toenemen.

Dit jaarboek bundelt een ruime selectie bijdragen, en geeft daarmee een overzicht van recente ontwikkelingen op het gebied van rehabilitatie in Nederland. Hierbij komen nieuwe methodieken, doelgroepen, zorgarrangementen en interventies aan de orde. Alle ‘klassieke’ rehabilitatieterreinen – wonen, werken, leren, dagbesteding en sociale relaties – worden behandeld, maar ook de betekenis van thema’s als herstel, empowerment, ACT-teams, stigmatisering en maatschappelijke steunsystemen voor de rehabilitatiepraktijk. Al deze onderwerpen worden beschreven door auteurs die de Nederlandse kennis en praktijken mede in de context van internationale onderzoekskennis plaatsen.

Het Kenniscentrum Herstel en Rehabilitatie zal een dergelijk overzicht iedere twee jaar herhalen, zodat het veld op de hoogte blijft van nieuwe kennis en best practices. Hopelijk is dit het begin van een sterke traditie van kennisontwikkeling in dit werkveld, want die is onmisbaar in het streven naar een hoogwaardige, effectieve rehabilitatiepraktijk in Nederland.



Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
SWP
ISBN
9789066659469
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2008
Categorie
Studieboek
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
287