PS special vakantie in juridisch perspectief

Prijs € 135,00

Uitverkocht

Ook beschikbaar als:

Paperback | Augustus 2014 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Deze PS-special gaat over vakantie. Vakantie wordt in deze special vanuit verschillende juridische invalshoeken toegelicht, vanuit het arbeidsrecht, het ambtenarenrecht, het socialezekerheidsrecht en het belastingrecht. Recente en toekomstige rechtsontwikkelingen worden in de beschrijvingen zoveel mogelijk meegenomen, zoals de wijzigingen in de vakantiewetgeving vanaf 1 januari 2012 en de Wet Modernisering Ziektewet vanaf 1 januari 2013 en te verwachten wijzigingen in de Zorgverzekeringswet.Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan onderwerpen als de vakantieaanspraak van werknemers met een uitkering op grond van de WW, ZW of de WIA; de zorgaanspraken van Nederlandse ingezetenen bij vakantie in het buitenland en aan vakantie zoals dat is geregeld voor uitkeringsgerechtigden in de bijstand. Ook de betekenis van het begrip vakantie in de volksverzekeringen (de AOW, Anw en AKW) komt aan de orde. Tot slot worden de fiscale aspecten van een vakantiebaan besproken.De special is een handig naslagwerk voor alle juridische professionals die werkzaam zijn op het terrein van arbeid en sociale zekerheid. De inhoud geeft ook nuttige informatie voor o.a. HRM-medewerkers die zich willen verdiepen in de achtergrond van de in geval van vakantie toepasselijke regelingen.

Volledige beschrijving

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013126303
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig

Beschrijving

Deze PS-special gaat over vakantie. Vakantie wordt in deze special vanuit verschillende juridische invalshoeken toegelicht, vanuit het arbeidsrecht, het ambtenarenrecht, het socialezekerheidsrecht en het belastingrecht. Recente en toekomstige rechtsontwikkelingen worden in de beschrijvingen zoveel mogelijk meegenomen, zoals de wijzigingen in de vakantiewetgeving vanaf 1 januari 2012 en de Wet Modernisering Ziektewet vanaf 1 januari 2013 en te verwachten wijzigingen in de Zorgverzekeringswet.

Er wordt in het bijzonder aandacht besteed aan onderwerpen als de vakantieaanspraak van werknemers met een uitkering op grond van de WW, ZW of de WIA; de zorgaanspraken van Nederlandse ingezetenen bij vakantie in het buitenland en aan vakantie zoals dat is geregeld voor uitkeringsgerechtigden in de bijstand. Ook de betekenis van het begrip vakantie in de volksverzekeringen (de AOW, Anw en AKW) komt aan de orde. Tot slot worden de fiscale aspecten van een vakantiebaan besproken.

De special is een handig naslagwerk voor alle juridische professionals die werkzaam zijn op het terrein van arbeid en sociale zekerheid. De inhoud geeft ook nuttige informatie voor o.a. HRM-medewerkers die zich willen verdiepen in de achtergrond van de in geval van vakantie toepasselijke regelingen.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Uitgever
Wolters Kluwer Nederland B.V.
ISBN
9789013126303
Bindwijze
Paperback
Publicatiedatum
Augustus 2014
Categorie
Wetenschappelijk
Taal
Nederlandstalig