Plussen en minnen (e-Book)

Wiskunde en de wereld om ons heen

Prijs € 9,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Stefan Buijsman

EPUB met digitaal watermerk | Oktober 2018 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Duizenden jaren geleden gebruikten de inwoners van Mesopotamië voor het eerst getallen. Sindsdien is de rekenkunde niet te stoppen. Tegenwoordig zit wiskunde achter vrijwel alles: van zoekmachine tot cruisecontrol, van koffiezetapparaat tot dienstregeling. Maar als je bijna nooit zelf iets hoeft uit te rekenen, hoe relevant is die wiskunde dan voor je dagelijks leven?Plussen en minnen laat zien welke rol de wiskunde speelt in een mensenleven. Dat begint al bij de wiskundige vaardigheden die iedereen vanaf zijn of haar geboorte bezit, om via boekhouden en belastingen uit te komen op de vele toepassingen van vandaag de dag. Wat blijkt? Zonder kennis van de ideeën achter wiskundige berekeningen sta je al snel buitenspel als het gaat over peilingen, statistieken of het filteren van nepnieuws. Stefan Buijsman verbindt inzichten uit de filosofie, psychologie en geschiedenis en neemt de lezer mee in de wondere wereld van de wiskunde.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Stefan Buijsman
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403142005
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2018
Bestandsgrootte
1389508 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208

Beschrijving

Duizenden jaren geleden gebruikten de inwoners van Mesopotamië voor het eerst getallen. Sindsdien is de rekenkunde niet te stoppen. Tegenwoordig zit wiskunde achter vrijwel alles: van zoekmachine tot cruisecontrol, van koffiezetapparaat tot dienstregeling. Maar als je bijna nooit zelf iets hoeft uit te rekenen, hoe relevant is die wiskunde dan voor je dagelijks leven?
Plussen en minnen laat zien welke rol de wiskunde speelt in een mensenleven. Dat begint al bij de wiskundige vaardigheden die iedereen vanaf zijn of haar geboorte bezit, om via boekhouden en belastingen uit te komen op de vele toepassingen van vandaag de dag. Wat blijkt? Zonder kennis van de ideeën achter wiskundige berekeningen sta je al snel buitenspel als het gaat over peilingen, statistieken of het filteren van nepnieuws. Stefan Buijsman verbindt inzichten uit de filosofie, psychologie en geschiedenis en neemt de lezer mee in de wondere wereld van de wiskunde.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Stefan Buijsman
Uitgever
Bezige Bij b.v., Uitgeverij De
ISBN
9789403142005
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Oktober 2018
Bestandsgrootte
1389508 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
208