Piek (e-Book)

Hoe gewone mensen buitengewoon kunnen presteren

Prijs € 7,99
Download direct dit e-Book
Ook beschikbaar als:

Anders Ericsson, Robert Pool

EPUB met digitaal watermerk | April 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Doelbewust oefenen, het werkt! Waar hebben de grote namen op het gebied van muziek, sport, medische wetenschap hun succes aan te danken? Wat is het verschil tussen de jogger in het park en de atleet op Olympisch niveau? Is het aangeboren talent of kun je het leren? Meer dan dertig jaar geleden rekende Anders Ericsson al af met het idee van een aangeboren talent. Hij liet met enkele belangrijke onderzoeken zien hoe rekbaar ons lichaam en onze hersenen zijn als ze op specifieke manieren worden getraind. In de jaren daarna liet zijn onderzoek naar mensen die op uiteenlopende gebieden topprestaties leveren zien dat excelleren ontstaat door oefening en niet door iets wat aangeboren is, en ook dat tienduizenden uren oefenen geen garantie is dat je ergens heel goed in zult worden. Bepalend is hóe je die uren besteedt, daarin schuilt het verschil tussen de toegewijde amateur en de grootmeester. In Piek beschrijven Anders Ericsson en Robert Pool voor het eerst hoe dit proces werkt. Piek is een belangrijk boek dat vastgeroeste ideeën over het menselijk potentieel onderuit haalt en je de middelen geeft om de beste te worden, wat je ambities ook zijn. Anders Ericsson (1947) is een Zweedse psycholoog. Hij is hoogleraar psychologie aan Florida State University en wordt gezien als de expert op het gebied van theoretisch en experimenteel onderzoek naar expertise.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Anders Ericsson, Robert Pool
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000340651
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
594728 bytes
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262

Beschrijving

Doelbewust oefenen, het werkt!

Waar hebben de grote namen op het gebied van muziek, sport, medische wetenschap hun succes aan te danken? Wat is het verschil tussen de jogger in het park en de atleet op Olympisch niveau? Is het aangeboren talent of kun je het leren?

Meer dan dertig jaar geleden rekende Anders Ericsson al af met het idee van een aangeboren talent. Hij liet met enkele belangrijke onderzoeken zien hoe rekbaar ons lichaam en onze hersenen zijn als ze op specifieke manieren worden getraind. In de jaren daarna liet zijn onderzoek naar mensen die op uiteenlopende gebieden topprestaties leveren zien dat excelleren ontstaat door oefening en niet door iets wat aangeboren is, en ook dat tienduizenden uren oefenen geen garantie is dat je ergens heel goed in zult worden. Bepalend is hóe je die uren besteedt, daarin schuilt het verschil tussen de toegewijde amateur en de grootmeester.

In Piek beschrijven Anders Ericsson en Robert Pool voor het eerst hoe dit proces werkt. Piek is een belangrijk boek dat vastgeroeste ideeën over het menselijk potentieel onderuit haalt en je de middelen geeft om de beste te worden, wat je ambities ook zijn.

Anders Ericsson (1947) is een Zweedse psycholoog. Hij is hoogleraar psychologie aan Florida State University en wordt gezien als de expert op het gebied van theoretisch en experimenteel onderzoek naar expertise.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Anders Ericsson, Robert Pool
Uitgever
Spectrum
ISBN
9789000340651
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
April 2016
Bestandsgrootte
594728 bytes Kb
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
262