Pesten en treiteren (e-Book)

psychisch geweld in het dagelijks leven

Prijs € 12,99

Niet beschikbaar

Ook beschikbaar als:

Marie-France Hirigoyen

EPUB met digitaal watermerk | Augustus 2016 |

Beoordeel dit boek als eerste!

Beschrijving

Pesten en treiteren binnen relaties en op het werk heeft verstrekkende gevolgen. Deze vorm van intimidatie wordt nog altijd onderschat en gebagatelliseerd, ook door hulpverleners. Slachtoffers vinden daardoor geen erkenning, en preventiebeleid en wetgeving zijn ontoereikend. En dat terwijl iedereen het slachtoffer kan worden van intimidatie. In Pesten en treiteren legt psychiater Marie-France Hirigoyen haarscherp de mechanismen bloot die aan pesten en treiteren ten grondslag liggen, en laat aan de hand van vele casestudies de soms extreme gevolgen ervan zien. Haar verhelderende boek is niet alleen een praktische gids voor slachtoffers en hulpverleners, maar ook een pleidooi voor professionele aanpak en begeleiding.` 'Dit boek draagt bij aan de brede discussie die in onze samenleving gevoerd moet worden om te komen tot meer erkenning van de slachtoffers, betere opvang en een beter preventiebeleid.' - Willeke Bezemer (psychologe en seksuologe die advies en training geeft bij beleid tegen seksuele intimidatie en psychisch geweld). 'Prikkelend en pakkend geschreven' - NRC Handelsblad Marie-France Hirigoyen is psychiater, psychoanalytica en gezinstherapeute. Ze heeft zich in Frankrijk en in de VS jarenlang beziggehouden met zowel slachtoffers als plegers van psychisch geweld.

Volledige beschrijving

Specificaties

Auteur
Marie-France Hirigoyen
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028442344
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2016
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224

Beschrijving

Pesten en treiteren binnen relaties en op het werk heeft verstrekkende gevolgen. Deze vorm van intimidatie wordt nog altijd onderschat en gebagatelliseerd, ook door hulpverleners. Slachtoffers vinden daardoor geen erkenning, en preventiebeleid en wetgeving zijn ontoereikend. En dat terwijl iedereen het slachtoffer kan worden van intimidatie. In Pesten en treiteren legt psychiater Marie-France Hirigoyen haarscherp de mechanismen bloot die aan pesten en treiteren ten grondslag liggen, en laat aan de hand van vele casestudies de soms extreme gevolgen ervan zien. Haar verhelderende boek is niet alleen een praktische gids voor slachtoffers en hulpverleners, maar ook een pleidooi voor professionele aanpak en begeleiding.`
'Dit boek draagt bij aan de brede discussie die in onze samenleving gevoerd moet worden om te komen tot meer erkenning van de slachtoffers, betere opvang en een beter preventiebeleid.' - Willeke Bezemer (psychologe en seksuologe die advies en training geeft bij beleid tegen seksuele intimidatie en psychisch geweld).
'Prikkelend en pakkend geschreven' - NRC Handelsblad
Marie-France Hirigoyen is psychiater, psychoanalytica en gezinstherapeute. Ze heeft zich in Frankrijk en in de VS jarenlang beziggehouden met zowel slachtoffers als plegers van psychisch geweld.

Schrijf een recensie

Velden met een * zijn verplicht

Specificaties

Auteur
Marie-France Hirigoyen
Uitgever
Wereldbibliotheek
ISBN
9789028442344
Formaat
EPUB met digitaal watermerk
Publicatiedatum
Augustus 2016
Taal
Nederlandstalig
Aantal Pagina's
224